Napyks parašė:
O kiek jums laiko per para pavykdavo pagalvele nesiot? Nes paskaiciavus neimanoma tiek islaikyt, pvz su masina jei kur vaziuoti reikia tai minimum 20min i viena pus…
Pirmą mėnesį būdavo kiaurą parą, išskyrus kai reikėdavo maudyti ar keisti sauskelnes. Kas nukentėjo, tai pilvelio laikas, nes su pagalvėle labai nenorėjo ant pilvo gulėti. Į kėdutę ar vežimą dėjom su pagalvėle be problemų. Antrą mėnesį reikėjo dėvėti 10-12 valandų per parą, tai 18 val. uždėdavom ir laikydavom iki kol pabus ryte, kas dažniausiai 6-7 val būna.
Žindžiau arba pasiguldžius, arba lopšio pozoj. Nebuvo patogu, bet įpratom. Nuėmus pagalvėlę kažkiek prajudindavau kojytes, bet kažkokios super mankštos nedarėm. Truputį dviratuką "pamindavom", keliukus į šonus pastumdavom ir tiek. Gydytoja mankštų tuo metu nesiūlė, nes realiai vaikas nuolat su pagalvėle buvo.
Man gydytoja irgi parodė tik kaip uždėti ir paleido, kaip sakant į pasaulį. Ką rekomendavo, tai kryžiuoti tas petnešas, kad nekristų jos. Kai gavom diagnozę tai net apsiverkiau gydytojos kabinete.
Esmė ta, kad dabar sunku, bet jei pagalvėlė reikalinga ir jos nenaudosit, vaikui bus daug blogiau ir bus ilgalaikės pasekmės. Tikrai suprantu, kaip skauda klausytis rėkiančio vaiko, bet kaip man gydytoja sakė, kai kurie vaikai prie pagalvėlės įpranta per porą dienų, kitiems reikia savaitės, o įpratę jie nebejaučia skirtumo realiai.
Labai linkiu stiprybės ir greičiau išspręsti šitą problemą. Mano vaikui dabar 8 mėnesiai, pagalvėlę nešiojo kai buvo 3-4 mėnesiai. Tuomet atrodė, kad tai truks amžinybę, bet dabar žiūrint viskas daug paprasčiau atrodo.
Be to, kai mums reikėjo dėvėti pagalvėlę, buvo kas gąsdino artimoje aplinkoje, kad vaiko fizinė raida vėluos, tai noriu nuraminti, jei ir jums kas taip sakys. Mano vaikui pagalvėlę nuėmėm kai buvo ką tik suėję keturi mėnesiai, tai po poros savaičių jau pradėjo verstis nuo pilvo, dar po poros savaičių ir nuo nugaros, 6 mėnesių jau ramiai sėdėjo su atrama, o maždaug kai buvo šeši ir trys savaitės pradėjo sėdėti savarankiškai. Dabar 8 mėnesiai ką tik suėjo, tai palaikoma stojasi, bando ropoti. Kitaip tariant, viskas jai gerai, niekas nevėluoja, buvau tik be reikalo prigąsdinta.
Labiausiai, man rodos, stiprybės dabar reikia mamai, nes kaip kažkas čia rašė, vaikas tos pagalvėlės net neatsimins. Laikykitės ❤️