Domikamo parašė:
Jeigu sekat informacija tai žmonių ant žemės per daug gyvena. Anksčiau žmogaus gyvenimo trukmė buvo trumpa,o dabar kai medicina pažengus, žmonės gyvena sterilioj ap…
😂😂😂😂😂😂
Domikamo parašė:
Jeigu sekat informacija tai žmonių ant žemės per daug gyvena. Anksčiau žmogaus gyvenimo trukmė buvo trumpa,o dabar kai medicina pažengus, žmonės gyvena sterilioj ap…
😂😂😂😂😂😂
fenix parašė:
Ne rusai ten. Religija nėra nei tautybė nei valstybė, čia visai apie ką kita.
O tu žiūriu kaip žuvis upelyje į kurią pusę srovė neša ten ir plauki,o šiaip prieisim manau ir kai karai pasibaiks ir kovidus atgalios,o jeigu nepaeis kovidai tai nenustebčiau,kad ir rimtai,kad kokie ateiviai pulti pradės.
Esmė ne tai kuo tiki ar netiki,tu skiepytas ar ne,o tai kad žmonių gasdinimas atneša didelios naudos ir toji korupcija liejasi per kraštus.
fenix parašė:
O vargeli. Tau visdar skauda, kad teko skiepytis? "Pfiser atstovas" nėra nei vardas nei pavardė, ir tai specialiai taip, nes jokiam tikram Pfiser atstovui neužkabin…
Čia ne dėl noro pasiginčyt ar pan, bet jeigu mano atmintis neapgauna, tai jie iš tiesų netestavo vakcinos efektyvumo tuo kampu - ty ar vakcinuotas turi mažesnę tikimybę perduoti virusą kitam už nevakcinuotus. Gal aš kažko ir nepamenu jau 🤔 🤷♀️
fenix parašė:
Todėl, kad niekada nebuvo skatinami nei apdovanojami už kritinį mąstymą ir racionalumą. Mentalitetas "bet teti, kodėl .. ?" "Todėl, kad aš taip pasakiau!", jei laba…
O kokį Jūs kritinį mąstymą turit kažkas pasakė tai ir taškas taip ir reikia? Koks čia kritinis mąstymas,aaa?
Jeigu kalbant apie kritinį mąstymą tai tie žmonės (nekalbu apie tuos antivakserius ar dar kokius kaip aš sakau sovietinio sukirpimo žmones,kurie ant raudonos sakys žalia). Aš apie tuos žmonės,kurie svarsto kas geriau skiepytis ar ne,nes tai jo sveikata jis renkasi kas jam geriau.
Apie dabartinius įvykius kalbat kodėl vyksta karai. Kodėl elektros kainos didelės ar verta rinktis tiekėja. Kodėl infliacija Lietuvoje tokia didelė,o Šveicarijoje tokia maža ir t.t.
O ne aklai sakyti vieną tiesą,kurią išgirdo per televizoriu. Svarstyti yra žmogiška tuo mes ir skiriamės nuo gyvulių,kad nelekiam į tą pačią pusę į kurią lekia visa banda.
Domikamo parašė:
O kokį Jūs kritinį mąstymą turit kažkas pasakė tai ir taškas taip ir reikia? Koks čia kritinis mąstymas,aaa?
😂😂😂😂😂😂😂
Šilo_uoga parašė:
Čia ne dėl noro pasiginčyt ar pan, bet jeigu mano atmintis neapgauna, tai jie iš tiesų netestavo vakcinos efektyvumo tuo kampu - ty ar vakcinuotas turi mažesnę tiki…
Tas kampas yra pats iš savęs provokacinis ir aspektas yra neesminis pandemijos suvaldyme. Skiepams atsiradus, reikalavimas izoliuotis nebuvo panaikintas. Jis panaikintas tik tada, kai atsirado silpnas štamas. Tada panaikintas ir reikalavimas skiepytis.
Truputį neturiu laiko išsiplėsti
Yra daug niuansų ir smulkmenų, bet jie svarbūs tik politiniam lygmeny. Kasnors stumia kokius nors naratyvus. Reik žiūrėt kiaurai jų ;)
Domikamo parašė:
Aš apie tokį kritinį mąstymą, kuriuo 90% žmonių remiasi, ir nesigydo pas būrėjus, neieško ateivių ir neserga nevaldomų soc medijų įskiepyta paranoja. Ir pvz anekdotus apie suplanuotą žmonių populiacijos mažinimą priima kaip anekdotus - tai iš jų juokiasi.
Tau labai sunku bus suprasti, tiksliau neįmanoma, koks tai mąstymas ir iš kur jis, nes tu jo neturi nei lašo. Tavo amžiuje ir išmokti jo jau neįmanoma, jau vaikystėje neįgijai, ir viskas... Va galvoji ir sakai, kad "per tv kaip pasakė, taip ir tiki", kas yra visiškai atvirkščias dalykas kritinį mąstymą turinčių žmonių atveju. Tu labai įkyriai įsitikinusi MANAI, kad mąstai pati, o ištikro virškini visas minkštosios galios žinutes nuo ryto iki vakaro. O žmonės su kritiniu mąstymu (ne be klaidų, bet su neabejotinu jų pripažinimu ir pasitaisymu - ty gebėjimu mokytis ir tobulėti) geba atsirinkti, kur yra bandymai jais manipuliuoti ir jiems pasipriešina. T.y. geba atrinkti realybę nuo skiedalų visokių.
Todėl kaikurie žmonės patenka į sektas visokias, netgi žudosi jose - dėl visiško kritinio mąstymo trūkumo. Todėl panašūs skolinasi, kad susimokėtų būrėjoms visokioms. Todėl panašūs ploja MLM konferencijose, ir patiki esantys verslininkais. Todėl renkasi į konferencijas apue plokščią žemę. Ir t.t. Jais visais lengva manipuliuoti
Nes nėra kritiškumo, jokio. Yra tik bukas tikėjimas tuo, kas patinka. Tau nepatinka valstybinė TV, bet patinka visokie Qanon ir dar kitokia kanalizacija, kurios net pavadinimų nežinai. Kažkuo imponuoja, tai ir atkartoji kaip papūga, tai ir tiki šventai, nesvarbu kad tai neturi jokio ryšio su realybe.
fenix parašė:
Tas kampas yra pats iš savęs provokacinis ir aspektas yra neesminis pandemijos suvaldyme. Skiepams atsiradus, reikalavimas izoliuotis nebuvo panaikintas. Jis panaik…
Ai kad stumia tuos naratyvus man asmeniškai kaip vanduo nuo žasies
aš ne taip renkuosi už ką balsuoti. Nors gal daugumai tas ir veikia
tik šiaip susimąsčiau apie tuos tyrimus vardan aiškumo
sutinku, kad gal ir nėra esminis daugelio vakcinų atžvilgiu, bet šitoj konkrečioj situacijoj šitas vakcinos "praleidžiamumas" nepridėjo bonus taškų tikrai skiepijimo kampanijai
Šilo_uoga parašė:
Ai kad stumia tuos naratyvus man asmeniškai kaip vanduo nuo žasiesaš ne taip renkuosi už ką balsuoti. Nors gal daugumai tas ir veikia
tik šiaip susimąsčiau a…
Elementariai nebuvo laiko, pernešimo grandinių tyrimams ir ne vien tiems. Aš, tą turėdama omenyje, ir nesukau galvos. Ekspedituotai reikėjo vakcinų, ir pasaulis jas susiveikė. Kitą kart susiveiks dar greičiau, nes technologija leidžia skiepyt nuo kone visko. O 5-10 metų reikalaujantys tyrimai pareis po 4-9 metų ;)
fenix parašė:
Elementariai nebuvo laiko, pernešimo grandinių tyrimams ir ne vien tiems. Aš, tą turėdama omenyje, ir nesukau galvos. Ekspedituotai reikėjo vakcinų, ir pasaulis jas…
Paspartint šiai dienai gali tik pati skiepo kūrimo procesą (nors mano vertinimu jis buvo tikrai greitas), klinikinių tyrimų laiko kaži ar besutrumpins dar labiau, nebent išvis nuimtų reikalavimą testuot
7 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai