Wella1234 parašė:
Skaitau diskusijas ir galvoju, kad labai individualu su tai vaikais. Aš tikrai būčiau norėjusi anksčiau jų susilaukti, bet nebuvo tam tinkamo žmogaus. Kai atsirado …
Prieš tai kai rašėt, tai galvojau, na bus moteris 42-45 metų, gal pergyvena su pirmu vaiku. O pasirodo mes vienmetės 😃. Nežinau, aš tai nesijaučiu sena... Jei būtų mano pasirinkimas taip, būčiau iki 35 m jau 2 vaikus turėjus, bet ar 20-25 pastoti kažkuo labai geriau? Fiozologiškai gal taip, bet pdichologiškai aš pati dar vaikas buvau. Ir anksti susilaukė vaikų turi greit subręsti, dėl to sakyčiau mes tą jaunystę kažkuria prasme ilgiau išlaikom. O dabar daug pakeliauta, daug patirta, daug gali vaikui ko papasakoti. Visiškai nėra jausmo, kad dėl vaiko aš kažką "aukot" turiu. Skandinavijoj iš vis niekas nekelia klausimo, jai 40-42 pirmas vaikas.
Nesakau, kad reikia specualiai laukti, jei turi galimybes anksčiau susilaukti vaikučio, bet jei susiklosto gyvenimas kitaip, juk čia ne tavo kaltė. Tai dabar graužti save dėl to, ko tu negali kontroliuoti.
Šiuo metu man iš vis svarbu pastoti, nors kartą sėkmingai 🙏🏻. Ir dėkosiu Dievui, jei tai įvyks.
O dėl sunkumų auginant vaiką, na taip jėgų gal mažiau, bet kai esi jaunas kitis bėdos- kitas galvoje, reikia suktis, derintis mokslus, darbą, dažnai vaikai pas senelius numetami, nes tėvai neturi laiko, reikia viską suspėti.
Tai kaip Meshka rašė, visuose variantuise yra pliusų-minusų, bet svarbiausia kur tavo dėmesys. Nes ir 25 pagimdžius gali sedėti verkti, ko taip nelaiku. Tai jei renkiesi žiūrėti į pliusus manau lengviau.
O vaikam manau labiausiai reikia dėmesio, laiko, nuoširdžios meilės. Pvz aš viso to gavau žymiai daugiau iš savo močiutės, su kuria gyvenom iki man buvo 10 metų, o ne iš mamos, kuri buvo labai "gero" amžiaus susilaukus manęs, bet visad atrodo lyg vaikai jai trugdė, lyg turėtų "atkentėti" jų aiginimą.
Man ryšys 100 kart didesnis su močiute buvo nei su mama, todėl manau tas amžius tikrai dar ne viskas.
Tai nenurašykit savęs taip, lyg jau pensija ant nosies :), esat dar labai jauna moteris, kuriai viskas dar prieš akis ☺️🌸, džiaukitės stebūklu savo ir nekaltinkit savęs dėl to, kas nuo jūsų nepriklauso 🌸. Ten iš aukščiau žino geriau ;)