fleur68 parašė:
Kasdien vis ką nors naujo sužinau😁.
Pas mus jokių parašų nereikalaujama skiepijant. Gydytojas gali net ir nesupažindin…
Dabar prisiminiau. Olandijoje kaip skiepijom vaikiuka irgi jokiu parasu nereikedavo deti. 🙂
fleur68 parašė:
Kasdien vis ką nors naujo sužinau😁.
Pas mus jokių parašų nereikalaujama skiepijant. Gydytojas gali net ir nesupažindin…
Dabar prisiminiau. Olandijoje kaip skiepijom vaikiuka irgi jokiu parasu nereikedavo deti. 🙂
A ir G parašė:
Mano sūnus skiepytas, turejo šalutinius. Dukrytė dar ne. Vokietijos medikai rekomendavo atideti, Lietuvos medikai juokiasi nuo tokių Vokietijos medikų pasiūlymų? Ką…
Na aš nemačiusi jūsų vaikų ligos istorijos ir nebūdama gydytoja tikrai nesakysiu ką jum daryti ir ko ne,pasikliaučiau gydytojų rekomendacijomis.
To_the_Moon parašė:
Tos 37 mirtys yra irodytos faktais ir pan. Gal net moksliniais tyrimais ar kazkas tokio. O cia kazkokia “boba” antivaksere sneka nesamones ir viskas. Nei ji mokslin…
Braukiame brūkšnį po kurio nesugebančias bendrauti be įžeidimų blokuosime be atskiro įspėjimo.
Taip pat įspėjame, kad už akivaizdžius fakenews taip pat blokuosime - viskam yra ribos. Tad labai rekomenduojame atidžiai pasitikrinti šaltinius ir jų patikimumą, kai kalbama apie tokias jautrias temas.
Įspėjimas galioja abiems barikadų pusėms.
Denira parašė:
MMR vakcinos koks komponentas pavojingiausias? Nuo ko daugiausia komplikaciju buna (jei leidziama teisingai i paodi, ne i kraujagysle pataikoma, kitomis vakcinomis …
Pavojinga, kad tie virusai skiepe yra gyvi, (pavojingas tymų virusas). Du iš tų virusų turi labai stiprius imuninės sistemos slopinimo gebėjimus (tymų ir raudoniukės), todėl gali padėti vienas kitam pridaryti daug žalos. Taip pat veikia tymai su Epštein Bar virusu, slopindami imuninį atsaką vienas kitam padeda pridaryti daug žalos. Žymiai saugiau būtų skiepyti tik tymų skiepu. Tiesa, Italijoje nepriklausoma laboratorija darė Europoje naudojamų skiepų kokybės tyrimą, tai MMR skiepe raudoniukės viruso praktiškai nebuvo, nors raudoniukei imunitetas nesusiformuoja nuo tokio skiepo, skiepyti tokiu skiepu saugiau
Pavojingas skiepijimo amžius (15-18 mėn.), tokiame amžiuje imuninė sistema dar nebrandi, kad su tymais susidoroti, o skiepas gyvas, tai ir su virusu skiepe gali nesusidoroti (nors jo suleidžia labai mažai ir jis prislopintas). Saugiau būtų skiepyti didesnį vaiką.
Skiepyjant visiškai sveiką vyresnį nei trejų metų vaiką rizika labai maža.
Sveiki, esu visiskai uz skiepus... Ir mes patys ketinan pakartotinai pasiskiepyti nuo tymu. Nors musu seima susidure su skiepu salutiniu poveikiu, daug konsultavomes su medikais, bet toliau musu seima skiepisis. Nes as tikrai, nenoreciau, kad mano vaikai susirgtu tokiomis pavojingomis ligomis ir su tokiom komplikacijomis. Mazoji mergaite sugebejo, net du kartus vejarupiais sirgti. Pirma karta lengvai, spuoguciu tarp 10-15. Gal kiek irzlesne buvo.. O antra karta labai stipriai auksta temperatura, daug berimo, kuris ilgai isliko. Nuo berimo dar alergine reakcija. Jei buciau zinojusi, kad gali pasikartoti, tai tikrai buciau skiepijusi savo mergaite.
black panther parašė:
Sveiki, esu visiskai uz skiepus... Ir mes patys ketinan pakartotinai pasiskiepyti nuo tymu. Nors musu seima susidure su skiepu salutiniu poveikiu, daug konsultavome…
Jeigu sugebejot sirgt vejaraupiais dukart, tai vargu ar ir po skiepo butu imunitetas susidares... nebent sumaisete ligas... o nuo tymu lyg ir nebeskiepija tik uzsigeidus, nes nebeturi vakcinu... tai zaidziam rusiska rulete
black panther parašė:
Sveiki, esu visiskai uz skiepus... Ir mes patys ketinan pakartotinai pasiskiepyti nuo tymu. Nors musu seima susidure su skiepu salutiniu poveikiu, daug konsultavome…
Turiu jus nuliūdinti. Ka parašėte- mano dukra patyrė su vejaraupiu skiepu. Su skiepu sirgome du kartus kaip parašėte... tad.. medikai mūsų atveju tik pasakėčiojo rankom- o manęs tai neguodžia atvirai pasakius...
Boružėlytė parašė:
Nežinau, gal pasikeitė PSO pozicija, bet prieš kokius 5 metus jie viešai deklaravo, kad neduoda rekomendacijų daryti priverstinį vakcinavimą. Džiaugiasi, kad kai ku…
Ne, ne, nebuvo kalbos apie rekomendacijas dėl privalomo skiepijimo. O ir įsivaizduoju, nelabai turėtų galios "primesti" savo nuomonę tokiu būdu (gal klystu?). Čia kalbėjau dėl dabartinės susidariusios situacijos, kai nuo 2017 m. iki dabar išaugo tymais sergančių skaičius ir šalis atsidūrė berods sąraše su dar kitom dviem šalim, kur sergamumas didžiausias.
Beje, jei kam įdomu statistiniai skaičiai, tai nuo 2017 m. situacija tokia pas mus:
2018, trys užregistruotos mirtys iš 2902 sirgusiųjų. Kolkas 2019 m nuo sausio 1iki kovo 6 d. deklaruota 288 susirgimų tymais (žymiai mažesnis skaičius sirgusiųjų šiemet, pernai -745 atvejai tuo pačiu periodu), 1 žmogus mirė.
@Merida@ parašė:
Jeigu sugebejot sirgt vejaraupiais dukart, tai vargu ar ir po skiepo butu imunitetas susidares... nebent sumaisete ligas... o nuo tymu lyg ir nebeskiepija tik uzsig…
Ligu nesumaiseme, nes abu kartus patvietino gydytojus. Pirma karta vyresneles darzelyje buvo vejarupiu protrukis, net prie namu vaistineje nebuvo tepalo, putu, zelionkes😂 nes dviejuosia darzeliuose buvo protrukis. Antra karta buvo labai stiprus vejarupiais.
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai