2017.04.17 13:24 (prieš 9 m.)
Mes vargstam jau daugiau nei metus tiksliai nezinodami, ko galima, ko ne. Pacioj pradzioj atmetinejau dazniausius alergenus, bet padarius lopo tyrima nebevalgo dukra net ir ryziu. As cia esu rasius ne per seniausiai. Vis vargstam. Bet praeita savaite nebeistverus su vyru nusprendem pasidaryti Euroline food maisto netoleravimo (leto tipo alergijos) kraujo tyrima 108 produktams. Sia sav gausiu rezultatus, parasysiu kaip kas.
Esme kad ejom ne pas viena alergologa, gastroenterologa. Visi kaip susitare "bandykit po viena produkta ivedineti ir stebeti, jokiu tyrimu daryti nebereikia". Bet mano vaikas alergiskas beveik viskam. As turiu kelis produktus, kurie kaip ir nealergizuoja arba alergizuoja minimaliai ir man panika bandyti kazka, nes ka besuvalgytu, isberia, pucia pilva, rekia. Nemiegojau metus. Galima isproteti. Vaikas irgi kankinasi...
Morgandi parašė:
Pridursiu, žandukai dabar atrodo štai taip, o kaklas labai parausta, kai gauna košės
As tai eiciau pas gydytoja del alergijos. Arba is tiesu reiktu ismesti gliutena. Valgyti tik grikius, soru kruopu kose, kukuruzu kose. Mano panele tik sias ir valgo. Ir tai itariu kad gal i soras reaguoja biski. Arba i grikius. Tada siulyciau ismesti dar ir oranzines darzoves, bandyti bulve ir cukinija. Mano vyresne dukra buvo alergiska morkoms. 3 metu isaugo ir dabar kerta kaip kiskis morkytes
Sekmes mamos su alergijom. Daugiau optimizmo, mazieji turetu iki 3 metu isaugti sitas bedas. Ir pasikliaukit savo nuojauta. Daktarai tikrai nemato jusu vaiko nuolatos ir nei kiek jo nepazysta...