2023.07.14 00:25 (prieš 2 m.)
Šmakalytė parašė:
O tarsites uz pinigus del cezario operacijos ar ne? As irgi labai noreciau 🙈 nes pirmas gimdymas buvo kosmaras kazkoks. Galvoju kokiu cia indikaciju reiketu, kad bu…
Sveikos..aš esu iš tų kur ir pati gimdžiau ir cp turėjau. Tai ką galiu pasakyti esu pasimetus su trečiu nėštumu nes abu variantai man buvo blogi
juokas juokais, bet pirmą gimdžiau "pati", kabutėse nes man akušerės dvise savo rankomis plėtė gimdos kaklelį kas 20min po 0.5cm nuo 1 iki 10cm nes man jis nesivėrė, sakė suragėjęs ir užsilenkęs. Taip, tai cypiau kaip pjaunama, be jokių vaistų nuo skausmo nes irgi nedavė nors prašiau. Sakiau darykit cp nes pro langą iššoksiu- atsakymas buvo kad visos pagimdo ir tu pagimdysi, toks pensininkės medikės požiūris tiesiog, o gimdžiau su alpimais per naktį 19val, kirpo iki 5 giliausio sluosnio, vaikui ruošė reples traukt bet su vyro rankų jėga ir spaudimu išstumiau 4690g kūdikį... baisu buvo bet stsigavau greitai. O vaikas sveikutėlis kaip iš žurnalo tik dydžio kaip 2mėnesių
O antro sakiau jau ne, negimdysiu pati nes tokio dydžio vaikai pas mane ir kaklelis suragėjęs ir nesiveria... tai buvau už pinigus sutarus su akušere, kad jei reiks jei nesivers tai cp bus, o jei ji matys kad viskas gražu tai gaaalll gimdysiu, norėjau būti rami, kad šį kart galėsiu rinktis, ir epidiūrą turėjau jei gimdyčiau pati tam atvejui.. bet nebuvo jokio planinio cp, jokios datos, tiesiog laukti kol prasidės gimdymas namie ir tada bet kuriuo paros metu skambinti akušerei. Tai vėlgi apie 23val nubėgo vandenys bet žali labai-aš sirgau sinusitu tai dėl to. Na ir paskambinau ir suvažiavom visi į ligoninę , sarėmiai stiprūs iškart buvo kad net alpau ir deguonies kaukę dėjo kad nepraraščiau samonės, operacinės teko laukti 2val nes užimtos, mano kaklelis vėl nesivėrė, operavo dviese mane, narkozė iki pusės ir pajutau kaip man įpusėjus cp širdies ritmas lėtėja, kairė pusė kaklo ėmė apmirti, iškvietė anestoziologą kad adrenalino suleisti, nes jau ėjau anapilin... nežinau kodėl širdis stojo, bet adrenalinas suveikė, po cp bandė man vaiką dėt ant krūtinės bet aš buvau nepajėgi jo prisiglausti tai išvežė jį atskirai kol atsigavau. Kitokių komplikacijų nebuvo, apart rizikos mirti per operaciją, o po jos atsigavau gana greitai kaip pati bent manau. Po 6d namie jau iš lėto, nesilankstydama grindis ploviau.
Tai dabar ir mastau ką daryti, vaikai buvo lb dideli abu, bet berniukai, dabar laukiu mergaitės, o gal bus mažesnė? Gal pagimdyčiau pati? Beeett ar tai įmanoma, juk aš nejaunėju, jei prieš 8metus kaklelis buvo suragėjęs, nejau dabar jis atsistatė, ar įmanoma? Jis sensta kartu su manimi turbūt ir jau minštesnis netapo, ar verta rizikuot kad baigsis extra cp ar geriau prašyti planinio dėl buvusių indikacijų?
Ką darytumėte jūs mano vietoje?