Atėjau, nes jaučiu, kad tuoj sprogsiu.🤬 Nepasakosiu ilgos priešistorės su anyta, jau kažkada apie daug ką esu šiame forume issikalbejusi (ačiū dievui toks yra, nes galima išlieti dali susikaupusio negatyvo ir tam kartui palengvėja). Dabar situacija tokia... Vyro pusės artimieji baigia mus uzbomborduoti reikalavimais (ne prašymais) atvežti jiems parodyti mūsų vyresnele (ne abu vaikus). Vieną savaitgalį uošviai, kitą savaitgalį mociute, trečia kokios nors tetos (nes jaučiasi labai artimos vyrui). Ir taip nespėjom grįžti iš vienų, jau skambina visais varpais kiti. Vos ne kas antrą/trečia dieną. Apie savo pusės artimųjų lankyma jau nekalbu, nes jeigu pasiduotume tokiam spaudimui, paprasčiausiai nebūtų kada aplankyti maniškiu, kadangi visą laiką tupetume pas vyro gimine. O kai sužino, kad vietoj jų važiuojame į mano senelio metines ar aplankyti mano tėvų, tada iškelia pavydo scena (kažkoks vaikų darželis).
Ir taip dažniausiai vyras (nes aš jau dažnai nebekeliu ragelio) ginčijasi jau koki gerą pusmetį kiekvieną savaitę jei ne su vienais, tai su kitais. Dukra kaip koks eksponatas.... Bandžiau gražiuoju kalbėti su anyta ir su močiute, kad mes ne guminiai, nepersiplesim, kad džiaugiames, jog anūke yra mylima ir laukiama, bet mes jauni žmonės, kurie turi ne tik namuose darbų, bet ir galų gale nori pabūti kažkiek su draugais, kažkur nuvažiuoti papramogauti ar susitvarkyti reikalus. Todėl negalime visų laisvų dienų paaukoti jų giminės lankymui. Anksčiau būdavo pasikviesdavome susitikimams patys, bet ne kartą atsisakydavo dėl kokių nors netikėtų priežasčių ir vėl ta pati dainelė - tai jūs atvažiuokit. 🤦🏽♀️
Jau nebeiseina gražia, civilizuota žmonių kalba išaiškinti, kad negalime visą laiką visur važinėti. Toks jausmas, kad net negirdi ką sakom. O kai vyrui pratrūksta kantrybė ar neduok Dieve aš pasakau kažką griežčiau, tada jau elgiamės nepagarbiai ir vaidina isizeidusius. Ir tada jau iš kitos operos - dėl visko kalta aš, nes mano vyras ant tiek slabakas, kad neturi savo nuomonės ir yra man po padu. Geriau jau būtų po mamos sijonu.
Gal jums pasirodys, kad menka čia problema, bet asmeniškai as nesu pratusi prie tokio įkyrumo, nedegu noru bendrauti tik su tėvais ir seneliais ir neturėti asmeninio gyvenimo. Apsilankymai irgi nėra patys maloniausi - nuolat esam kažko mokami ar auklėjami, nes tai vienur, tai kitur anot jų elgiamės neteisingai. Mes ne jaunikliai, turim po 32 metus ir kaip bebūtų šiokios tokios gyvenimiskos patirties jau pakaupem. O jei ir klystam, tai mielai pasimokom iš savų klaidų, jas išanalizuojam patys, nes esam protaujantys žmonės. Deja, kitiems atrodo, kad visur ir viską žino geriau. Bet čia jau tradicinis šio forumo narių artimųjų elgesys.