Klaipedele parašė:
Oho, kokios karštos diskusijosAš, pavyzdžiui, negalėdavau pernešti mėnesinių skausmų, gerdavau vaistus, alpdavau ir gulėdavau paslika, išpilta šalto prakaito, o pagimdžiau be jokių nuskausminamųjų. Kiekviena skirtingai viską perneša. Tiesa, per paskutinius du sąrėmius ir aš spėjau pagalvoti apie nuskausminimą, bet akušerė pasakė, kad jau per vėlu, laikas stumti
Tačiau galvojau, kad dar ne, dar tokių bus 20 ar daugiau, tai neištversiu
O tos visos nošpos, tai kaip kam. Aš, pavyzdžiui, alergiška, tai nuomonės neturiu, tačiau turėkite omeny, kad nošpa atpalaiduoja lygiuosius raumenis, o tai reiškia, kad silpnina sąrėmius, todėl jie būna ne tokie efektyvūs, ir gimdymas užtrunka ilgiau
čia vėlgi, kiekvienai rinktis, bet, manau, vis tiek finale ištversi tą patį, ką būtum ištvėrus ir be nuskausminimo. O dėl epidūro - aš prieš. Nebent tai tikrai būtina (dvi draugės nenorėjo, bet kitaip nebūtų pagimdžiusios, nes sąrėmių metu net sąmonę prarasdavo). Tai tik mano asmeninė nuomonė
![]()
Tai apie tai ir kalbam, kad vienoms gimdymas vieni juokai ir nereikia jokių epidūrų ir nuskausminimų, o kitoms gimdymas - tai kaip skerdykla ir nuskausminamieji (epidūras) vienas išsigelbėjimas