Alisa_miau parašė:
o tai gerai, ką tuo metu kraujas rodo? mūsų atveju tai virusas..virusas..virusas...
Kadangi astma yra alerginio pobūdžio, tai IgE 1500, kai norma iki 50. Alergenai labai daug kam. Plaučių gyvybinė talpa maža
Daugumai astma sergančių vaikų pirmieji ligos simptomai pasireiškia sulaukus 5-ojo gimtadienio. Skaityti
visą straipsnįAlisa_miau parašė:
o tai gerai, ką tuo metu kraujas rodo? mūsų atveju tai virusas..virusas..virusas...
Kadangi astma yra alerginio pobūdžio, tai IgE 1500, kai norma iki 50. Alergenai labai daug kam. Plaučių gyvybinė talpa maža
Abejonė parašė:
Mums po paskutinio vizito ligoninėje įrašė kad alerginė astma, mūsų daktare nusistebėjo, nes vaikas turėjo 'nepatikslinta"...tiesa paskui įdomumo dėlei darem įkvėpimu alergenų paletė tai nieko neparodė...žodžiu ligoninėje ką.nori ta jraso
Alisa_miau parašė:
Mums po paskutinio vizito ligoninėje įrašė kad alerginė astma, mūsų daktare nusistebėjo, nes vaikas turėjo 'nepatikslinta"...tiesa paskui įdomumo dėlei darem įkvėpi…
O ką rodo kraujo tyrimai? Konkrečiai eozinofilai ir imunoglobulinas E (IgE). Jie pagrindiniai alergijų rodikliai. O tyrimą konkretems alergenams nustatyti iš kraujo dariau mokamą. Nes odos mėginiai nelabai ką rodė. Kai grįšiu namo, įmesiu atsakymą
Abejonė parašė:
O ką rodo kraujo tyrimai? Konkrečiai eozinofilai ir imunoglobulinas E (IgE). Jie pagrindiniai alergijų rodikliai. O tyrimą konkretems alergenams nustatyti iš kraujo…
Žinokite nežinau, daremes tuos mokamus, kur už 50 EUR, skambino pulmonologe ir pakomentavo, man regis ir e sveikatoje yra, reikės pažiūrėti ..bet aš ir prieš juos buvau tikra kad neturi alergijų, nes tas dusulys būtų nei iš šio nei iš to jeigu alergija kokia..o pas mus tik kai pasigauna virusą, sloga o ta sloga reiškia kad viskas teka žemyn ir kemsasi bronchai...jau visą mėnesį vartojam homeopatinius, buvo pasigaves vėl virusą ir broliu, bet kažkaip viskas nuėjo normaliai
tai aišku per anksti džiaugtis bet tikiuosi kad bandysim kitom priemonėm suvaldyti
Alisa_miau parašė:
Žinokite nežinau, daremes tuos mokamus, kur už 50 EUR, skambino pulmonologe ir pakomentavo, man regis ir e sveikatoje yra, reikės pažiūrėti ..bet aš ir prieš juos b…
Linkiu, kad taip ir būtų
peitija parašė:
o kaip su sportais vaikams turint astma? sunui reikia issiimti sportuojancio vaiko sveikatos pazyma, reikia kazkokius tyrimus darytis, kokius dar nezinau... nori v…
Sportuoja abu, nieko išskirtinio
Sveiki visi. Sūnus serga alerginę astma. Darėme kraujo tyrimus ir va jau greit vizitas pas alergologę. Ji buvo minėjusi imunoterapinį gydymą. Apie jį neteko iki šiol girdėti. Gal kas gali pasidalinti realia info apie tai kas, kaip, kiek ir t.t. ar tai tikrai pasiteisinantis gydymas, nes kainuoja minėjo nemažai, o gal kažkoks finansavimas/kompensavimas yra šiam dalykui. ?
KristinaPi parašė:
Sveiki visi. Sūnus serga alerginę astma. Darėme kraujo tyrimus ir va jau greit vizitas pas alergologę. Ji buvo minėjusi imunoterapinį gydymą. Apie jį neteko iki šio…
Imunoterapijos metu yra "gydoma" pačiu alergenu, kuriam įsijautrinęs vaikas. Mažomis dozėmis skiriamas alergenas, dozė po truputį didinama - taip organizmas pratinamas prie alergeno ir, pagal idėją, ilgainiui ima jį toleruoti.
Gali būti poliežuvinė imunoterapija, kai tablečių pavidalu gauni alergoidą, reikia gerti kasdien, iki trejų metų. Mes rinkomės leidžiamą imunoterapiją (alergija beržams) - 6 injekcijos ne sezono metu, tada laisvas iki kito rudens ir vėl kartoji kursą. Po dvejų metų vertina ar veiksminga ir sprendžia, ar bus tęsiama trečius metus kursas. Jei veiksmingas - tęsiama, jei po dvejų metų nėra efekto - imunoterapija laikoma nepasiteisinusia ir nebetęsiama.
Nežinau, kam jūs alergiški, bet prieš pradedant imunoterapiją reikėtų žinoti kuriam komponentui būtent yra įsijautrinimas. Mano dukra alergiška tam beržo komponentui, į kurį taikosi imunoterapijos vakcina, todėl ėmėmės. Po pirmo kurso šis pavasaris mums buvo pirmasis. Efektas sakyčiau yra. Vaistų, žinoma, reikėjo, mūsų alergija - aukščiausio įmanomo lygio ir šiaip po pirmų metų stebuklo nebūna. Bet reakcijos prasidėjo mėnesiu vėliau ir tik kai pats beržas ėmė reikštis, kai pernai reagavo ir į besikryžminančius medžius. Žiūrėsim, kaip bus toliau, bet kol kas esu nusiteikusi pozityviai.
Kompensacijų nėra, aiškinausi visaip kaip. Bet ta kaina nėra tokia didelė, kaip mane buvo prigąsdinę.. už visą kursą man rodos apie 300 eur išėjo. Bet vėlgi - tai priklauso nuo alergeno manau. Kuo sudėtingesnis receptas, tuo ir kaina, matomai, didesnė.
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai