Jurintaaa parašė:
Bet tai čia stebi dėl kraujo tirštumo, o ne imuninių dalykų.
Tada nžn ką ji turėjo omeny, kad jei pablogės tyrimai gryšim prie imunoglobulino 🤷♀️
Manoma, kad apie 20 proc. nevaisingumo atvejų susiję su imuninės sistemos funkcionavimu. Skaityti
visą straipsnįJurintaaa parašė:
Bet tai čia stebi dėl kraujo tirštumo, o ne imuninių dalykų.
Tada nžn ką ji turėjo omeny, kad jei pablogės tyrimai gryšim prie imunoglobulino 🤷♀️
SaulėsRuožas parašė:
Bet skystinančius jūs leidžiatės?
Jurintaaa parašė:
Bet skystinančius jūs leidžiatės?
Taip
Na va prasidėjo paranojos, norisi tik sėdėt ir verkt, nu kodėl man vis papuola tokios situacijos kad nežinai kur dėtis, kaip džiaugtis nėštumu kai nežinai kuri diena bus paskutinė.. šiandien žadam tėvam pasakyt nes pilvukas jau matosi o nutraukinėju vaistus, visą naktį nemiegojau🤦♀️ K sakė tikrai viskas bus gerai ir man reikia juos nutraukt, aš ir noriu nutraukt bet paskaičius Jūsų istorijas kad neklausėt daktarės tai pati dabar nežinau kur dėtis...
SaulėsRuožas parašė:
Na va prasidėjo paranojos, norisi tik sėdėt ir verkt, nu kodėl man vis papuola tokios situacijos kad nežinai kur dėtis, kaip džiaugtis nėštumu kai nežinai kuri dien…
Tai ypač imunoglobulinas Jums tikrai nepakenks. Jeigu bijote, tai retinkite, o ne drąstiškai nutraukite jį. Kam rizikuoti savo emocine sveikata ir nėštumu...
O dėl istorijų, kurias skaitote, tai tiesiog manau, kad geriau žinoti, jog susiklosto retais atvejais ir liūdnai ir neprarasti budrumo
Bet tai yra retesni atvejai, nes didžiajai daliai viskas okey ir Jums nėštumo paskutinės dienos tikiu, kad oj kaip toli
Turbūt kažkada pavasario gale?
Dėl pasakymo, tai sulaukčiau didžiojo scano, jei neramu sakyti kolkas. Man prieš tai buvęs nėštumas, deja ~10 sav. sustojo, o jau buvome apsigyrę artimiesiems. Tai šįkart žinojo tik keletas draugų, vyro kolegos, mano brolis. Kitiems tik gimus prasinešėme
Dabar artėja Kalėdos, tai po dar ne pilno mėnesiuko padarytumėte šeimoms nuostabiausią dovaną, pranešdami šitokią naujieną.
Nevarykite savęs į kampą ir neskubinkite įvykių
Pasidžiaukite su vyru šia paslaptimi kolkas dviese.
StebuklingaŽaluma parašė:
Tai ypač imunoglobulinas Jums tikrai nepakenks. Jeigu bijote, tai retinkite, o ne drąstiškai nutraukite jį. Kam rizikuoti savo emocine sveikata ir nėštumu...![]()
…
Neįmanoma nes jau matosi, nuo vaistu greičiau išsipūčiau negu tom kuriom lengviau sekėsi. Ne visiem lengvi nėštumai ir svorio kontrolė👌Man jau 12sav bus nipt padaryta, viskas neblogai. Žinau kad anksti girtis negalima nes jau tą patyrėme bet labai senai 7 savaičių. Iki švenčių būsiu kaip oro balionas, nes jausmas kad pučiuosi nuo visko. Sakot dexa nutraukti o imuno paretinti bet palikti?
SaulėsRuožas parašė:
Neįmanoma nes jau matosi, nuo vaistu greičiau išsipūčiau negu tom kuriom lengviau sekėsi. Ne visiem lengvi nėštumai ir svorio kontrolė👌Man jau 12sav bus nipt padary…
Ar jūs tikrai labiau pasitikėsite forumietės žodžiu nustatant vaistų schemą, nei gydytoja, kuri žino ir matė jūsų situaciją, tyrimus?
Nerimas suprantamas. Bet dažnai pats forumas įneša dar daugiau panikos nei suteikia ramybės....
SaulėsRuožas parašė:
Neįmanoma nes jau matosi, nuo vaistu greičiau išsipūčiau negu tom kuriom lengviau sekėsi. Ne visiem lengvi nėštumai ir svorio kontrolė👌Man jau 12sav bus nipt padary…
Nuo Dexa/Prednisolono pučiamės, deja... Aš irgi augau kaip ant mielių, rezultate važiavau į gimdymo namus su +23 kg
Bet o ką padaryt...
Bijau net ką sakyti, nes tuoj čia mane užpuls, kad gydau
Aš nenutraukčiau visų vaistų vienu kartu. Ypač imunosupresantų, net gamintojas nerekomenduoja nutraukti staiga - paskaitykite, jei įdomu instrukcijas. Mažinčiau dozes, retinčiau. Juk negavęs vaistų, organizmas "sukils". Kas turi rimtesnių imuno bėdų, turbūt paantrins.
Čia mano nuomonė ir patirtys, kitų narių jos gali skirtis kardinaliai
Rizikos esama tiek vartojant Dexa(apie Cutaquig nekalbu), tiek nutraukiant. Vartojant didesnes dozes neramu, kad nėštumui nepakenkti. Nutraukus staigiai baisu nėštumo netekti. Bet kokiu atveju nerimo bus. Man buvo baisiau persileisti. Ypač turint negerų patirčių. Iš kitos pusės labai bijojau ir, kad neįvyktų kokia mutacija DNR. Kolkas vaiko sveikata ir raida nekelia jokių įtarimų. Bet juk nėra pažadėta, kad augant, kas neišlįs
Kažkiek jaudinuosi dėl to ir po šiai dienai.
SaulėsRuožas parašė:
Mano istorija senoka, bet papasakosiu dar kartą 🙂
Su sūnum vartojau dexą ir imunoglobuliną, dexą nutraukiau 15-16 sav, o imunoglobuliną K įkalbinėjo nutraukti nuo 2 trimestro, bet nesutikau, bijojau, sutikau tik su trumpomis, savaitės petraukomis. Bet aš turėjau užsipirkus rusiško, todėl net nebuvo minčių nutraukti, taip ir leidausi iki nėštumo galo. K stebėjo tik d-dimerus, kai savaitė buvo pertrauka, tai d-dimerai nieko blogo nerodė, bet psichologiškai negalėjau nedaryt nieko 🫣
Atėjo antras nėštumas, labai galvojau dėl imunoglobulino, bet dėl finansų nusprendžiau surizikuoti ir vartojau tik prednizoloną, nutraukiau irgi apie 15sav. palaipsniui, nėštumas be jokių rizikų.
Prieš tai turėjau 4 nesivystančius nėštumus.
Tai apibendrinant, jei rodikliai geri, nutraukčiau dexą, imunoglobuliną pasilikčiau atsargai, o laikui einant svarstyčiau ir jo nutraukimą 🙂
StebuklingaŽaluma parašė:
Nuo Dexa/Prednisolono pučiamės, deja... Aš irgi augau kaip ant mielių, rezultate važiavau į gimdymo namus su +23 kgBet o ką padaryt...
Aš kažkaip ir neminėjau kad viską vienu kartu greit ir nutraukiu. Man sakė dexa per dvi savaites mažinti ir tada nutraukti. O imuno tiesiog nustot leistis. Tai va vakar buvo paskutinė dozė, tai ir nžn dabar kas kiek leistis kad paskui savęs negraužt
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai