2019.11.15 07:51 (prieš 6 m.)
OlgALooK parašė:
Na, maniske vaiksto iprastai, nepasistiebus, niekas nepasikeite 🤷♀️
Del kalbu 🤔 mano gimtoji yra ne lietuviu kalba, namie kalbam tik rusiskai, tevai m…
As siaip labai tolerantiska kitakalbiams ir ypatingai rusakalbiams, tad nesupraskite to, ka pasakysiu, kaip kokios diskriminacijos ar rasizmo
mano nuomone, kaip ir jusu - gimtoji kalba labai svarbi ir ja reikia puoseleti, bet gyvenant ilga laika svecioje salyje - man asmeniskai ne pagarba reikalauti is kitu kalbeti ne gimtaja kalba, kad kitakalbis suprastu. Zmogus pasirinkes svecia sali ilgalaikiam gyvenimui turi deti ir pats pastangu joje adaptuotis. Tai gerai, kad Lietuva po sovietine salis ir dar daug kas moka, tarkime rusiskai, o ypatingai Vilniuje. Bet jei tie zmones butu atsidure aplinkoje, kur visiskai nesuprastu rusiskai🤔 kaip tada? O tada taip, kad arba gyveni kaip albinosas vienas ir niekur nieko nesupranti ( nei parduotuveje, nei pas gydytojus, nei elementariai gatveje) arba nori nenori - mokaisi bent minimaliai tos salies kalbos. Na isivaizduokite imestu kas dabar jusu seima i kokia Japonija, ten tikrai nebus nei rusakalbisku mokyklu ar darzeliu ir tikrai speju blogiausiu atveju susikalbetumete tik angliskai, bet ne gimtaja kalba. Ta ka parasiau, dar karta akcentuoju, taikau ne jums asmeniskai
cia tiesiog bendrai kitakalbiams ir net patiems lietuviams, kurie gyvendami kokioje Anglijoje ar Vokietijoje n metu nesiteikia ismokti bent elementariu 200 zodziu.