2019.11.14 20:36 (prieš 6 m.)
Liolik123 parašė:
Dėl savo principų tik nuskriausit savo vaiką. Bet jūsų teisė. Žinoma, vaiko pagrindinė kalba turi būti mamos. Tai vienareikšmiškai. Bet drausti su kitakalbiais gimi…
Suprantu, ka sakot, kalbos praturtina ir t.t., bet mano nuomone, nereikia taip iskart daryti is 1metu vaikiuko kazkokio poligloto. Bent viena kalba tegu prakalba is pradziu, ismoks ir kitu. Musu atveju is giminaiciu puses yra principinis reikalavimas ir noras, kad vaikas kalbetu tik ju kalba ir ta kalba butu pagrindine. Visu pirma, zinoma, ne jiems spresti, antra, kaip sutikot, vaikas kalba mamos gimtaja kalba, vienareiksmiskai, uz tai ir tenka kovoti savo gimtojoje salyje, trecia, tie zmones regis nesuvokia, kad Lietuvoje gyvena ir jog reikia gerbti sios salies kalba, zmones, tradicijas ir t.t. bet cia jau kita kalba... Labai dziugu, kad jusu vaikai ne tik kalba kitomis kalbomis, bet ir skaito, raso. Toje seimoje, deja, nera iprocio skaityti, isvis "siekti mokslo", pastebejau. Stebuklas, kad mano vyras toks issilavines isaugo.
Jei mano vaikas bent kiek i mane, kalbu mokymasis jai nebus jokia problema, bet ne vieneriu metuku. Plius, bendrauti as nedraudziu, matomes retai ne del kalbos klausimo.