Lady31 parašė:
Bandykit 4+
Nes gali but kad po 4 nr dar 5 bus per dideli👍
Hmm neatkreipiau net demesio kad su + yra 🙂
Lady31 parašė:
Bandykit 4+
Nes gali but kad po 4 nr dar 5 bus per dideli👍
Hmm neatkreipiau net demesio kad su + yra 🙂
laimes_kukuliukas parašė:
Labas, gal kas nors jau pirkot/nusižiūrėjot staliuką su kėdėm savo mažiams? Mūsiškis jau visaip parodė, kad jam reik savo kėdutės - sėdalis ant žaislų, kamuolio... …
Ikejoj super
Svaja 0 parašė:
Sveikos mamytes, papasakokite ar daug šneka žodelių jūsų vaikučiai?
Mama, tėtė, baba, senelis, raktelis, katė, durys, buba (visi vaisiai ir uogos taip vadinasi), Tomka , sūnus, lialia, mėgdžioja gyvūnų garsus, moka padainuoti paparam pam pam ir pan, din dilin.... Bum bum vadina mašinas ir važiavimą. Du ir trys sako, dažniausiai jeigu daugiau vienodų daiktų pamato sako trys (mokėmės iki trijų skaičiuoti). NA ir šiaip dar sava kalba keli žodeliai, bet susišnekėti tikrai galima 😁 kartais labai gražiai atkartoja žodelius kai paprasau, bet greit pamiršta. Mes šeimoje keliom kalbom snekames, bet su vaiku viena kalba stengiamės kol kas kalbėti.
Labas, gal kas nors jau pirkot/nusižiūrėjot staliuką su kėdėm savo mažiams? Mūsiškis jau visaip parodė, kad jam reik savo kėdutės - sėdalis ant žaislų, kamuolio... …
Mes pirkom kėdutę, nes pritraukus prie svetainės stalo dydis kaip tik
sėdi, piešia, kartais valgo
pats užlipa gražiai. Jeigu paprašo piešti ir aš sutinku, tai varo iškart ant kėdutės atsisėsti ir laukia kol atnešiu pieštukus
Ajilu parašė:
Mama, tėtė, baba, senelis, raktelis, katė, durys, buba (visi vaisiai ir uogos taip vadinasi), Tomka , sūnus, lialia, mėgdžioja gyvūnų garsus, moka padainuoti papara…
Kadangi musu darzelyje pagrindine kalba yra lietuviu, kalbama tik ta kalba, bet mano mazajai dar vercia, nes ji rusaite. Namie kalbam rusu kalba, bet kai kuriuos zodzius jau pasako ir lietuviskai, tai manau cia tik i nauda 😊
Musu mazoji sneka sava kalba vis daugiau, bet jau kartoja ir tai, ka sakom mes su vyru. Galima beveik visai aiskiai suprasti zodzius "gerai", " nera", "nereikia", sako lialia, ne, mama, tete, ate, " nelė"( cia dainele), baba, da da vis tauska, dar nezino ka su tuo suskelt matyt. Atrodo nedaug, bet pradeda stebinti kokiu netiketu zodziu, kuri tiesiog ima ir beveik aiskiai pasako netiketai, bendraujant mums pvz su draugais sveciuose. Atrodo, kad prisijungia vaikas prie pokalbio
Seima musu dvikalbe, bet mes su vyru kalbame su vaiku viena kalba, tik filmuka viena paziuri kita kalba ir aisku vyro tevai ir brolis is principo, matyt, nekalba su vaiku kaip mes norim...tad matomes itin retai...na ir siaip dar del daugelio dalyku.
Ajilu parašė:
Mama, tėtė, baba, senelis, raktelis, katė, durys, buba (visi vaisiai ir uogos taip vadinasi), Tomka , sūnus, lialia, mėgdžioja gyvūnų garsus, moka padainuoti papara…
Pas mus seima trikalbe 😂 mano, vyro ir bendra rusu. Kuria kalba jus bendraujate su vaiku?
zydrune_ parašė:
Musu mazoji sneka sava kalba vis daugiau, bet jau kartoja ir tai, ka sakom mes su vyru. Galima beveik visai aiskiai suprasti zodzius "gerai", " nera", "nereikia", s…
Mano vyro tevas, mama ir brolis is susitarimo, kad vaikas veliau su jais susikalbetu, bendraudavo rusiskai. Bet mums uzsibuvus pas juos sveciuose labai daug tarpusavy ju gimtaja kalba. As truputeli pyktelejau, tai dabar be sazines grauzaties mokau kuo daugiau LT. Vyras, zinoma, nepatenkintas, bet as principinga 🙈 sakau patys kalti, negerbet manes, daug bendravote savo kalba ir as jausdavaus nesava, tai dabar su dukra tikrai nesiruosiu jusu gerbti.
Man irgi aktualu! Kaip tik neseniai sakiau vyrui, kad gal Kalėdoms nuperkam 🎄
Man tokie dailūs, bet kažkaip mokėti 100-150€ atrodo kosmosas
Važiuosim turbūt į ikea pasimatuoti kurią nors dieną
mata3 parašė:
Mano vyro tevas, mama ir brolis is susitarimo, kad vaikas veliau su jais susikalbetu, bendraudavo rusiskai. Bet mums uzsibuvus pas juos sveciuose labai daug tarpusa…
As taip pat principinga
nors is pradziu maniau, kad kalbesime 2kalbomis, bet pastebejau nepagarba savo kalbai ir netgi isgirdau pareiskima, kad turiu kalbeti su savo vaiku kita kalba. Tuomet nusprendziau NO NO!! Su vaiku kalbame mano gimtaja, valstybine kalba ir viskas! Ateis laikas, nores, pati ismoks bet kokios kalbos.
16 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai