Laura86S parašė:
Taip
O kažin ar tik nebuvo kalbama apie tai, kad kažkaip įrodžius jog vaiką augina viena mama be tėvo, tada mama galės susitvarkyti tuos 2+2 sau 🤔
Laura86S parašė:
Taip
O kažin ar tik nebuvo kalbama apie tai, kad kažkaip įrodžius jog vaiką augina viena mama be tėvo, tada mama galės susitvarkyti tuos 2+2 sau 🤔
Jeigu viena gyvenat tai nereiškia, kad vaikas neturi tėvo. Jeigu neturi - jeigu nepripažįsta vadinasi jo nėra ir gimimo liudijime. Toks ir įrodymas. Jeigu yra - tegul rūpinasi.
Tam ir yra skirti tie visi statusai, įrašai (santuoka, tėvystė), kad valstybė galėtų remiantis tuo spręsti kas kartu, kas atskirai, kas kieno tėvas ar mama. Kitu atveju tai čia kiekviena nesusituokusi pora gali pradėti manipuliuoti tuo, kad mes ne kartu, vardan to, kad nereikėtų tėvui imti tų 2 neperleidžiamų mėn vpa. Tada reikėtų pradėti kiekvieną lovą vakarais tikrinti kas ten kartu kas atskirai. Todėl ir yra tvarka bendra - jeigu tėvo nėra tai nėra niekur, jeigu dokumentuose yra - vadinasi turi vaikas abu tėvus ir dalinasi pareigom.
IndreD parašė:
Nuo sausio gimusiems, nebelieka galimybes rasyti antru metų ant vyro.
IndreD parašė:
Nuo sausio gimusiems, nebelieka galimybes rasyti antru metų ant vyro.
Skambinau katik i sodra, specialiai 2 kartus, nes buna skirtingai pakomentuoja skirtingi zmones ta pacia info, tai si kart abi pasake, kad tvarka dar nepriimta ir istatymas nepatvirtintas. Lapkricio gale bus aisku ka ten prieme ir nusprende. Tai gal ir ant tevo bus galima perrasyt 2rus metus.
Neleee parašė:
Jeigu viena gyvenat tai nereiškia, kad vaikas neturi tėvo. Jeigu neturi - jeigu nepripažįsta vadinasi jo nėra ir gimimo liudijime. Toks ir įrodymas. Jeigu yra - teg…
Sodros atsakymas: nėra dar priimtas ir aprašytas įstatymas,kokiom sąlygom viena auginanti mama skaitosi.
lapkričio 30d. bus priimtas įstatymas
Neleee parašė:
Jeigu viena gyvenat tai nereiškia, kad vaikas neturi tėvo. Jeigu neturi - jeigu nepripažįsta vadinasi jo nėra ir gimimo liudijime. Toks ir įrodymas. Jeigu yra - teg…
Na čia realiai tada tikrai mamom, kurios augina vaikus vienos taip sakant kaip su skuduru per snukį. Pff, tipo kiekvieną nesusituokusi pora ims ir manipuliuos įstatymais? Nu tai jeigu viena vaika augini pateiki dokumentus, kad vaikui išlaikymas priteistas, jeigu draugiškai moka pavedimus lai rodo ir panašiai. Čia viską galima civilizuotai parodyti, o ne daryti iš ankštines išvadas. Jeigu jau įrodymų rimtų nepateikia, kad tikrai vienos vaikus augina, tada jo, sakyčiau, kad tikrai nori manipuliuoti įstatymais. Paprasta čia matematika.
Tai puiku
Blondeee parašė:
Na čia realiai tada tikrai mamom, kurios augina vaikus vienos taip sakant kaip su skuduru per snukį. Pff, tipo kiekvieną nesusituokusi pora ims ir manipuliuos įstat…
Tai puiku. Jeigu tuo labiau jeigu alimentus moka tai kodėl negali ir prie vaiko priežiūros prisididėti..? Man tai tikrai negaila, kad "vieniša" mama turėtų galimybę tuos visus vpa mėnesius pasiimti viena. Man norėtųsi, kad tada visoms šeimos būtų užtikrinamos lygios galimybės. Daugumai šeimų turbūt bus nepatogu, nenaudinga, sunkiai suderinama, kad tėvas turės eiti tuos 2 men į vpa. Nesvarbu ar gyvena kartu, vaikus augina kartu ar atskirai. Tai kodėl ta darni šeima privalo priimti tą nepatogų variantą, o nedarniai negalioja? Juk vaiko tėvas netampa mažiau tėvas dėl to, kad nepalaiko santykių su jo mama. Jo pareigos ir atsakomybės mažesnės ar kaip? Kad alimentus moka tai jam nepriklauso dalyvauti vaiko gyvenime? Mano vyras irgi vaiką išlaiko kartu gyvenant šeimoje bet jam reikėtų eiti į vpa. o anam, kuris kartu negyvena jau ne?
Picamica parašė:
Laba diena. Nuo paskaiciuotos NGA sumos uz 126 dienas. Dar skaiciuojasi mokesciai. Gal zinote kiek? Pagal mane 21 proc? Aciu kas atsakys![]()
Taip, 21%
Sveikos, gal kuri susiduret ir zinosit
kadangi dirbau su individualia veikla tai buvau pasidariusi del privalomo sveikatos draudiko ligoniu kasose ta draustuma visus metus kad nereiktu moket kas menesi o tik deklaravus pajamas susimoket ta procenta verods 6.98% nuo algos. Mokescius visus kitus mokejau kas menesi deklaravau sav06 formas kas menesi tao zodziu ngs gavau vpa irgi tuoj pildysiu viskas cia tvarkoj. Or toj vietoj man neaisku su mokesciais ar gaunant is sodros vpa ismoka tuos du metus ar man nuskaiciuoja ten automatiskai PSD? Ta prasme aktualu del to kad vyras irgi su individualia dirba ir siuo metu neturi darbo tai buna vel ispupla tai vel neturi tai tuos menesius kai nedirba moka vistiek psd ta fiksuota, bet kaip suprantu nereiketu moket jei as atsisakau ligoniu kasose to draudimo nes yra mazas vaikas o jis persirasytu? Nes man vistiek nuskaito sodra psd tai jokio nuostolio cia nebutu ir nereiktu man psd susimoket? Ir jei jis nedirba ir turi susitvarkes ta drraudima su ligoniu kasom kad vaika turim maza ant jo tai nereiktu isvis moket jam (negaunant pajamu is darbo)? Tikiuos supratot 🤭 ačiu uz atsakymus jei kas pades suprast ir zinos 😇
EsuAš parašė:
Sveikos, gal kuri susiduret ir zinositkadangi dirbau su individualia veikla tai buvau pasidariusi del privalomo sveikatos draudiko ligoniu kasose ta draustuma v…
Taip.
6 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai