Bet man nėra logikos....Rašai prašymą, kad išleistų 2 metam į atostogas, o o metų grįžti dirbti ir būni atostogose...Jeigu taip, tai gerai, bet manau, kad taip gerai nebus...
Tuoj kokį pakeitimą sugalvos....
lingud parašė:
Bet man nėra logikos....Rašai prašymą, kad išleistų 2 metam į atostogas, o o metų grįžti dirbti ir būni atostogose...Jeigu taip, tai gerai, bet manau, kad taip gerai nebus...Tuoj kokį pakeitimą sugalvos....
Ir durniausia, kad ta pakeitima ismastys, jau kai busi pasirinkus kazka - t.y. kaip elgsies ar imsi dviem metam ar vieniem...ir paskui turbut kelio atgal nebebus...na reik tiketis, kad visi isaiskinimai bus pateikti iki kol pats istatymas isigalios, t.y. iki liepos 1d. kad zinotum kaip elgtis galu gale...
Jolcik parašė:
Ir durniausia, kad ta pakeitima ismastys, jau kai busi pasirinkus kazka - t.y. kaip elgsies ar imsi dviem metam ar vieniem...ir paskui turbut kelio atgal nebebus...na reik tiketis, kad visi isaiskinimai bus pateikti iki kol pats istatymas isigalios, t.y. iki liepos 1d. kad zinotum kaip elgtis galu gale...
tai jeigu įstatymas įsigalioja nuo liepos 1 d. tai manau, jau jie turi jį visą sutvarkyti taip kaip priklauso...
Nors čia Lietuva, čia būna visokių stebuklų...
aš va irgi dar klausimėlį turiu, sakau, gal kas paporins protingai: dabar tikrai tokia situacija, kad nezinia, kaip čia geriau daryti, ar imti 2 metus VPA ir tik 1..aš jau galvoju, gal geriau imti vienus, o po to jei ka, i darbo birža?? tik va klausimas, ar birža ka mokės??
Tai jeigu į darbo biržą, tai reiks iš darbo išeiti.....
Aš tai taip pasvarsčiau: jeigu metus auginu, tai gaunu 100 proc., o po metų reikia galvot kur tą vaikelį dėti...Savo pirmą į darželį atidaviau nuo 1,5 m., bet jis ten gana gerai adaptavosi, man pačiai tik sunkiai kažkaip buvo...O metų tai dar visai mažytis...
O jeigu 2 metams, tai gaunasi 110 proc. per abu metus + plius gal kažkiek ir dar užsidirbti bus galima ir su vaikeliu ilgiau pabūti....Bet čia dar priklauso ir nuo pačio darbo valandų. Aš dirbu mokykloj, tai namie jau būnu 14 ar 15 val., tai tą pusdienį kažkaip lengviau nei kad visą dieną kažkas žiūrėtų....O ir beveik visa vasara būna apmokamos atostogos....
Tai aš jau nusprendžiau, kad rašysiu 2 metams...
reniukas parašė:
aš va irgi dar klausimėlį turiu, sakau, gal kas paporins protingai: dabar tikrai tokia situacija, kad nezinia, kaip čia geriau daryti, ar imti 2 metus VPA ir tik 1..aš jau galvoju, gal geriau imti vienus, o po to jei ka, i darbo birža?? tik va klausimas, ar birža ka mokės??
O kam jums i birza,imat metams kad moketu pasalpa,paskui prateset dar metams ar dvejiems ir jeigu neiseis zmogui 350 lt galesit gaut soc.pasalpa ir dar pabut su vaikeliu namie.As tai imsiu dvejiems plius soc.pasalpa bus,o per ta laika darba surasiu,nes atgal manes nieks nepriims,be to ir paty nenoriu ten grizti.
Kamilesmama parašė:
O kam jums i birza,imat metams kad moketu pasalpa,paskui prateset dar metams ar dvejiems ir jeigu neiseis zmogui 350 lt galesit gaut soc.pasalpa ir dar pabut su vaikeliu namie.As tai imsiu dvejiems plius soc.pasalpa bus,o per ta laika darba surasiu,nes atgal manes nieks nepriims,be to ir paty nenoriu ten grizti.
o kokia ta soc. pasalpa?
ra21 parašė:
o kokia ta soc. pasalpa?
kai vienam zmogui neiseina 350 lt,tada galima kreiptis i soc.skyriu del soc.pasalpos.
Kamilesmama parašė:
O galima pasirinkus metus, pratesti juos veliau???
Jolcik parašė:
O galima pasirinkus metus, pratesti juos veliau???
tai aisku,nieks gi nepanaikino atostogu trukmes,kaip buvo iki 3 metu taip ir yra,tik dave galimybe pasirinkti kiek laiko pasalpa gaudinet,metus ar dvejus.
10 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai