2022.08.12 01:01 (prieš 3 m.)
Ariele85 parašė:
Labas visoms😊 senokai pas jus nebuvau bet kartas nuo karto paskaitau ką rašot plepat. Žiūriu apie puoduko reikalus šnekat. Maniškis puoduko neprisileidžia jei pasod…
Sveiki, aš leidžiu vaiką į mini darželį, tai su aukle pratinom ant puoduko bendrom jėgom. Ji kas valandą kažkur sodina ant puoduko vaikus. Puoduką namuose laikau matomoj vietoj, dėjau triusikėlius paprastus, kad jaustų tą nepatogumą prisidarius. Pradžioj visi reikalų atlikimai vyksta tėvų iniciatyva, tik vėliau vaikas pradeda pats prašytis. Jei nenorėdavo sėdėt ant puodo, duodavau žaisliukų ir pan., atlikus reikalus plodavom ir džiaugdavomės. Kai priėmėm sprendimą sodint ant puodo, gal 3 dienas buvo protestas ir isterija, kad nesėdės ant puodo, bet ne dėl to, kad negalėtų/nesugebėtų, o tiesiog įpročius pakeisti sunku... Net jei padarydavo į kelnes, vis tiek sodinau ant puodo ir pasakojau, kad reikalus darom čia. Svarbu nepasiduokit, tiek tų ir patarimų - bent savaitę nuosekliai siūlykit, sodinkit. Mano kolegos nei vienas su pampersais nesėdi, vadinasi visų vaikai išmoks 😂 nors man čia buvo sunkiausias etapas iš visų kol kas 😀