emma parašė:
Na, tiesa pasakius, man cia kvepia puikybe
"visos moterys kvailos ir tuscios, todel as tokia protinga, biciuliaujuosi su vyrais"
ech... Sakyciau net labai vai…
Kaip sakiau, pazistu kelias placiu ziniu, plataus ir lankstaus mastymo ir kitom gerom savybem pasizymincias moteris ;) Tiesa, jos mano akimis gan vyrisko mastymo ir netgi gyvenimiskos filosofijos (nesiojami sijonai to nepakeicia).
Macius atveju, kai ir su pusmetiniais leliukais sugeba moterys rasti laiko lankyti kursus, mokytis, kurti versla ir t.t. ir rasti galimybiu rupintis lelium. Viskam reikia pakankamai noro, valios ir nenoro pasiduoti lengviausiem variantam.
Vyru ir moteru mastymas, motyvavimas, reakcijos, interpretacijos, nemaza dalim atveju ir prioritetai labai skiriasi nuo vyru. Tai lygybes zenklas, manau fiziologiskai neimanomas, kaip ir neimanomas koks kitas zenklas, nes tai skirtingos (net ir fiziologiniu veikimo poziuriu) smegenys. Bet kad musu visuomeneje moterys ir vyrai turi ganetinai panasias galimybes daugelyje sriciu tobuleti - faktas.. tik kad galimybemis skirtingai naudojamasi ;)
Bendrai, moterys ir vyrai labai skirtingi, o lietuviska visuomene yra vyriskam proto veikimo pobudziui pritaikyta visuomene. Ko gero ne tik vyriskam protui, bet ir siaip vyram... moterim pritaikyta visuomene nekankintu moteru su darbu nuo 8 iki 5 nescios moters, kuria pykina, skauda ilgiau sedint ir stresas ne tik kad veikia labiau nei bet kada (jautrumas padidejes), bet ir kenkia busimai kartai. Daug dalyku moteriai pritaikytoje kulturoje buna kitaip nei musiskeje.
...Bet man vis tiek Lietuvoje gyventi patinka
Cia daug galimybiu ir idejus pakankamai pastangu galima prisitaikyti gyvenima pagal save (mano atveju susikurti savo versla, kur galeciau dirbti laisvu grafiku).
Kai gims lelius nezinau, kaip pasikeis gyvenimas. Bet tikiuosi po kokio menesio grizti prie kurybos ir pardavimu (tai yra mano pajamu saltinis), dokumentiniu filmu, mokslines literaturos (net jei ji ir apie vaiku vystymasi) ir pan.