2020.12.31 11:17 (prieš 5 m.)
Viletux parašė:
Ir jūs tikrai manot, kad gimdykloje gydytojai, matydami grėsmę gimdyvei ar vaikui, paisys jos užgaidų ir neatliks CP? Kažkaip pamirštama, kad gimdymas ne su vienu a…
Pagal tai, kokia buvo gydytojos reakcija ir kaip greit ji išbėgo, spėju, kad norų paisoma nebuvo. Bet lygiai taip, kaip gydytojai gali sulaukti ieškinio dėl cp komplikacijų, lygiai taip gali sulaukti ieškinio dėl kokių "pažeistų prigimtinių teisių į natūralų gimdymą ir gydytojų savivaliavimo" ar pan. (su teise nesu susisjusi, tai ieškinio pavadinimas gali būti labai "lempinis", bet esmę supratot :D)
Šilo_uoga parašė:
Aš sutinku su jumis šitoj vietoj
jeigu medikai mato problemą ir reikia cp, vadinas jo reikia.
Bet pvz. mano situacija yra labai ribinė. Oficialiai indikacijų nėra, bet praktiškai man "tiesiai per aplinkui" vis užsimena apie galimus nesklandumus, nepatogumus ir pan. Ir aš suprantu, kad jei kils grėsmė, be cp neliksiu. Bet aš visai nenoriu rizikuoti ir žiūrėti kas bus. Ir šita komplikacijų, pasekmių baimė man atima visą malonumą iš vaiko laukimo ir aš esu nuolatiniame nerime "tai kaip čia bus"
Bet aš bijau vienų pasekmių, kitos bijo kitų, trečios turi dar kažkokias savas baimes. Ir nei vieno žmogaus baimės neturėtų būti klasifikuojamos į didesnes ar mažesnes, pagrįstas ar nepagrįstas
Pripažinkim, vienu momentu diskusija tikrai buvo įsikarščiavusi ir kai kurių pagrindinis argumentas buvo iš serijos "aš už natūralumą, tai ir tu galvok taip pat"