2022.09.27 13:34 (prieš 3 m.)
Meshka parašė:
Niekas nenori girdeti tokios diagnozes...bet deja tokiu buna, net su gerais Nipt atsakymais
Visiskai sutinku! Man keisciau nedaryti, jei leidzia finansines galimybes. Cia gal nuo teveliu priklauso, kaip stipriai pasiryze tureti vaika, nepaisant visu ligu ir pan, bet cia kita tema. Bet man asmeniskai net jei ne apie tai kalbeti, bet zinoti ir pasiruosti reiketu
mano atveju nipt neparode tokiu dalyku, kurie buvo aktualus, rezultatai puikus, tik privatus vizitas pas Benusiene 20 savaite (nes 12 sav vaikelis tobulas dvieju genetikiu akimis) parode viena negeruma - cista blogoj vietoj. Pagal "atsidavima" Dievo valiai galejau neiti, sutaupyti pinigu arba kitaip tariant "neieskoti problemu". Bet ACIU DIEVUI tokiu minciu neturejau, siuo atveju vos gimus zinom problema, ja iskart susitvarkom, pasalinam ir gyvenam be pasaliniu padariniu palike viska praeity. O gimus vaikelis butu atrodes tvarkoj, niekas net neitartu, galiausiai islindes butu reikalas pazeidus kepenis, tad klausimas ar butu islinde del reikiamos kepenu transplantacijos, ar del vezio
skamba ziauriai, bet dar karta pasikartosiu, kad rekomenduoju daryti viska, ka tik siai dienai medicina siulo, tam tikri dalykai gali ateity netureti isliekamuju reiskiniu laiku juos suzinojus (nekalbu aisku apie sindromus, bet net ir jiems pasiruosimas nepamaisytu, nei kad suzinoti gimus ir buti soke). Bet kokiu atveju visa tai atsisuka i Jusu pati vaikeli, jam tik geriau nuo to bus, o cia atidavimas i Dievo valia tam tikru issprendziamu problemu deja neisspres, as save asmeniskai uzsigrauzciau, jei nebuciau visko padarius, kas imanoma
mano poziuris toks. Beje cia bendrai apie NIPT, neprivalomus genetikiu vizitus ir pan. Nes suvokiu, kad NIPT nerodo tokiu dalyku, kaip cistos. Bet padarius visu tyrimu kombinacija galima man atrodo nemazai info tureti is anksto ir buti pasiruosus tam tikriems dalykams, jei jau kazkur kazkas ir kazka atranda.