rock muse parašė:
Sveiki, endokrinologe nustatė hipofize. Ketvirtadienį po papildomų tyrimų bus paskirtas gydymas. O as jau 20 savaitės nestume. Ar buvo kam nors panašių atvejų? Nes …
Tai va jai nesigydysit gali tada vaikiukas turet tu sutrikimu.
rock muse parašė:
Sveiki, endokrinologe nustatė hipofize. Ketvirtadienį po papildomų tyrimų bus paskirtas gydymas. O as jau 20 savaitės nestume. Ar buvo kam nors panašių atvejų? Nes …
Tai va jai nesigydysit gali tada vaikiukas turet tu sutrikimu.
Sveikos, dariausiausi kraujo tyrimus ir pasiskambinau telefonu ar viskas gerai. Tai pasake kad visi rodmenys geri isskyrus ATPO skydliaukes antikunai, jie smarkiai virsyja normas.. Zinau kad ir pries metus jie man buvo padideja. Bet jokio gydymo neskyre. Gal kam teko susidurti su tuo? Ar nepakenks nestumui? Pas gydytoja tik kita savaite, ji turbut daugiau papasakos. Bet dabar nerimausiu visa savaitgali
Vaida2017 parašė:
Sveikos, dariausiausi kraujo tyrimus ir pasiskambinau telefonu ar viskas gerai. Tai pasake kad visi rodmenys geri isskyrus ATPO skydliaukes antikunai, jie smarkiai …
Negydoma tai yra.
Turiu ta pati "dziaugsma". Isnesiojau sekmingai. Hormonai nestumo metu sutriko, bet jau gal treciam trimestre. Tiesiog tikrinkites ne reciau, nei gydytoja nurodys. Ir jei paskirs vaistus, gerkit.
Vaida2017 parašė:
Sveikos, dariausiausi kraujo tyrimus ir pasiskambinau telefonu ar viskas gerai. Tai pasake kad visi rodmenys geri isskyrus ATPO skydliaukes antikunai, jie smarkiai …
Padidėję antikūnai rodo polinkį į skydliaukės problemas. Kaip aš supratau - tiksinti bomba, kuri gali bet kada sprogti. Kadangi eisi pas gyd, ji tau patars. Bet iš esmės, tai reiškia, kad dabar nieko baisaus, bet reikia stebėt tth kaip elgiasi jei pradėtų kilti - reiktų pradėt tiroksiną gerti.
Kol tth normose - kūdikėliui nekenkia
Smiliuke parašė:
Padidėję antikūnai rodo polinkį į skydliaukės problemas. Kaip aš supratau - tiksinti bomba, kuri gali bet kada sprogti. Kadangi eisi pas gyd, ji tau patars. Bet iš …
Ačiū už atsakyma. Bent ramiau dabar šiel tiek bus
Sveikos,o as su tokiu klausimu.Ar kuri nors bandet gerinti skydliaukes darba netradicine medicina?kokie rezultatai?ligoninej kai trecia pagimdziau man viena gydytoja uzsimine kad del hipotirozes reiktu pasidaryt maisto toleravimo testa,esa tai turi dideles itakos skydliaukei,galbut kazkam konkreciai esu alergiska ar pan
pokahonta parašė:
Sveikos,o as su tokiu klausimu.Ar kuri nors bandet gerinti skydliaukes darba netradicine medicina?kokie rezultatai?ligoninej kai trecia pagimdziau man viena gydytoj…
nežinau kiek teisybės, bet didelis procentas su skydliauke vargstančių žmonių netoleruoja gliuteno. Galite bandyt pasidaryt tyrimą. Jei skydliaukės rodikliai laaaabai blogi tai nemanau, kad bepadės mityba, Jei tik nedideli nukrypimai, bandykite ;)
ie.va parašė:
nežinau kiek teisybės, bet didelis procentas su skydliauke vargstančių žmonių netoleruoja gliuteno. Galite bandyt pasidaryt tyrimą. Jei skydliaukės rodikliai laaaab…
Sako dėl hipotirozės sulėtėja medžiagų apykaita - o tie blogieji angliavandeniai labai į kūną eina. Gal dėl to?
Šiaip mąstau taip: skydliaukė gamina hormoną organizmo veiklai palaikyti. Jeigu ji nustoja gaminti atsiranda visos tos problemos. Tai iš esmės žmogui trūksta to hormono organizme. Kaip kokia dieta ar kažkokie tai spec produktai gali "įdėti" tą hormoną į organizmą, jeigu pati skydliaukė jo tiesiog negamina? Tai tik vaistais (tiroksinu) mes kompensuojam to hormono trūkumą organizme. Nežinau, čia aš taip bandau susidėliot logiką. Galiu ir klysti
Smiliuke parašė:
Sako dėl hipotirozės sulėtėja medžiagų apykaita - o tie blogieji angliavandeniai labai į kūną eina. Gal dėl to?![]()
Na taip, maistas neides hormono, kurio truksta, jus teisi. Bet nenuvertinkit zmogaus organizmo - jis labai labai labai sudetingas ir niekas iki galo nezino, kaip jis tiksliai veikia. Ir jis turi labai stipria kompensacine savybe. Kai atsiranda sutrikimai su viena funkcija, organizmas bando ja kompensuoti per kazkurias kitas. Tai tinkamos mitybos atradimas prie ivairiausiu ligu gali labai labai padeti. Jis negydys tiesiogiai, bet neapsunkindamas kitu kuno funkciju, leis jam paciam sekmingiau tvarkytis su problema.
Juk pvz prie veziniu susirgimu mityba yra super svarbus dalykas, pasakys kiekvienas gydytojas. Tai maistas negydo vezio, bet jis gali ji maitinti.
Tai ir prie kitu ligu tas pats - negydo, bet gali netinkama mityba pastiprinti kai kuriuos neigiamus aspektus ar neleisti organizmui paciam kovoti su liga.
Mumis parašė:
Na taip, maistas neides hormono, kurio truksta, jus teisi. Bet nenuvertinkit zmogaus organizmo - jis labai labai labai sudetingas ir niekas iki galo nezino, kaip ji…
Tikrai gali būti, nesiginčiju ;)