Mela parašė:
Sveiki , gal kas žino kodel dvi sumos paskaičiuotos man ?😊
Cia spis puslapis?
Mela parašė:
Sveiki , gal kas žino kodel dvi sumos paskaičiuotos man ?😊
Cia spis puslapis?
Sveikos,
Svarstau apie VPA trukmę, rinktis 16+2 ar 22+2 mėn. Skaičiuoju kaip finansiškai labiau ,,apsimoka". Pagal skaičiuoklę išmoka būtų visumoje didesnė renkantis 16+2 mėn., tačiau anksčiau buvo galima antrus metus skaičiuoti nuo vaiko tėčio (vyro) pajamų jam toliau dirbant, o man auginant vaikă. Gal kas susidūrėte, ar esate išsiaiškinisios kaip yra dabar, ar galima bus antrais metais mamai auginti vaiką, tačiau išmokas gauti nuo tėčio pajamų ? (Tėtis toliau tės darbą)
Heidii parašė:
Sveikos,
Negalima taip jau
Kas būna vpa, nuo to pajamų išmokas ir skaičiuoja.
Tiesa galima dirbti, tačiau vpa išmoka + darbo pajamos negali viršyti buvusio atlyginimo.
Heidii parašė:
Sveikos,
Nebegalima. Aš su pirmu ėjau palei sena ant saves ir dabar palei nauja nes uždarbis,kaip vyro. Man patinka naujas istatymas sukurtas✨️👍
Jolanta-K@J mama parašė:
Cia spis puslapis?
Taip
Heidii parašė:
Sveikos,
Nebegalima taip kaip buvo.nebent vyras gali būti vpa ir dar dirbti kitame darbe bet tik ne tam paciame iš kurio išejes i vpa.ir jo uždarbis neturi viršiti buvusios algos
AL2023 parašė:
Nebegalima taip kaip buvo.nebent vyras gali būti vpa ir dar dirbti kitame darbe bet tik ne tam paciame iš kurio išejes i vpa.ir jo uždarbis neturi viršiti buvusios …
Na tokios pačios algos + dar išmoka irgi negaus.
Amajaa parašė:
Na tokios pačios algos + dar išmoka irgi negaus.
Istatymai jau taip sukurti😊 Sunku toms šeimoi jai tik vienas dirbantis,nes tada moteris rašanti ant saves nieko negauna nes nedirbus,o vyrui reikia šeima išlaikyti neapsimoka eit i VPA nes atlyginimas didesnis. Taip pat jai už minimuma moteris dirbus taip pat sunku nes mažai paskaičiuoja. Bet sugeba žmonės pragyventi ir dar paskolu turėdami,valstybė mato,kad sugeba ir nieko nedaro.Visai gimstamumo neskatina o kaip tik matyt valstybe nori,kad kuo mažiau gimtu✨️
AL2023 parašė:
Nebegalima taip kaip buvo.nebent vyras gali būti vpa ir dar dirbti kitame darbe bet tik ne tam paciame iš kurio išejes i vpa.ir jo uždarbis neturi viršiti buvusios …
Galima ir tame pačiame darbe dirbti.
Daiva.. parašė:
Istatymai jau taip sukurti😊 Sunku toms šeimoi jai tik vienas dirbantis,nes tada moteris rašanti ant saves nieko negauna nes nedirbus,o vyrui reikia šeima išlaikyti …
Bet tada kitas klausimas natūraliai kyla kodėl tik vienas šeimoje dirbantis? Vaikai didžiulė atsakomybė ir finansų tikrai reikės vis daugiau. Asmeniškai net nesiryžčiau jų turėti, jei neturėčiau darbo, nes mano dar logika tokia, kad vyro bet kada gali ir nelikti, tai reikia turėti pagrindą po kojomis, kad galėčiau viena išlaikyti.