Įgyvendinau savo svajonę ir gimdžiau vandenyje. Svajonės išpildymui vykau iš Vilniaus į KKGN. Čia gimė ir pirmagimė, tad klausimų, kur gimdyti net nekilo, o ir pasidomėjus realiomis galimybėmis dėl gimdymo vandenyje Vilniaus variantai atkrito. Dėl VGN naujiena, kad yra kitų akušerių, nes seniau tik Božena priiminėjo gimdymus vandenyje ir su ja sutarti toks 50/50 kad pavyks.... Iš kitų moterų patirčių supratau, kad kitose ligoninėse net jei gauni bonusą ir leidžia naudotis vonia, būtinai iš jos iškrapšto lemiamu momentu. Tad norėjau būti tikra ir nepalikti savo svajonės atsitiktinumams...
Mano gimdymo veikla buvo sužadinta 41+1 sav dėl turimo gestacinio diabeto. Tačiau išliko nuostabiai gera patirtis - tokio gimdymo palinkėčiau kiekvienai moteriai, pakartočiau viską nuo A iki Z
Nė už ką po tokios manęs ant stalo nepaguldytų
Vonioj buvau prasidėjus stangoms, nes viskas greitai užsikūrė. Įlipus į vandenį pasijutau kaip "namie". Iš karto labai atpalaidavo, nuėmė visą įtampą ir nuovargį. Dukrytė (beveik 4200g) atėjo švelniai ir taikoje. Prognozavo kad plyšiu seno siuvimo vietoj, bet atsipirkau tik keliais nubrozdinimais. Nuo vandenų nuleidimo iki laimės su dukryte ant rankų tepraėjo 3 val.
Esu be galo dėkinga gimdymą priėmusiai akušerei Vilijai Slopšnienei. Už profesionalų ir atsakingą vedimą, palydėjimą, palaikymą ir patarimus. Jaučiausi patikimose rankose. Drąsiai visoms rekomenduoju.
O jei tik kirba mintis apie vandenį, nedvejokite!!! Dukros gimtadienis su visu šiuo patyrimu yra ir laimingiausia mano gyvenimo diena.