Kiaupienė parašė:
Sveikos. Bandom eiti tuo keliu, kad nutraukti žindymą (bent jau aš mintimis). Bet nežinau kaip elgtis... vaikas visada buvo žindomas pagal poreikį. Mane varo išprot…
Aš žindžiau pagal poreikį iki 1,5 metų, bet jau darėsi visai nevaldoma
tada viena dieną tiesiog pasakiau, kad viskas, tu jau augi, pienuko mažėja ir nuo šiol gersim pienuką tik lovoj ir tik prieš miegelį. Kažkaip labai lengvai apsiprato su ta mintim, kadangi nebuvo to, kad nebebus visai, jei prašydavo, sakydavau, palauk, bus pietų miegelis ar vakaras ir gausi, kelias dienas pazirzė, bet tikrai lengvai ir greitai suprato naujas taisykles. Man LABAI palengvėjo, nes nebereikėjo gėdytis, kad gatvėj tampys maikę ar pan. nes žindymas tapo TIK lovoj. Na su su žindymu prieš miegą dar tai gyvenom virš metų, bet vis stengiausi žindyt kuo trumpiau, kelias minutes pažindau, tada sakau dabar pagulėsim/pasaka/dainelė/paglostysiu nugarytę ir pan. kažkur 2,5 būdamas jau užmigdavo be pieno, o paskui naktim dar pabusdavo kurį laiką, bet paskui maždaug 2,8 metų pradėjo išmiegot naktį, taip ir baigės
Juokingiausia tai, kad jam gimus planavau žindyt kokius 9-10mėn. max metus, bet vaikas planavo kitaip