Maniškė dėl kalbėjimo tai irgi neskuba - nei mama, nei tete normaliai nesako dar... Ką tikrai pasako tai ne, niam niam ir miau. Pats pirmas žodis buvo lempa, ir tiap labai graziai aiškiai pasakydavo, paskui iš vis nustojo sakyt, tik parodo jei paklausi kur. Dabar vel pradėjo sakyti, bet ne taip graziai pasako kažkodėl 🤷 tik matosi kad jau daug ką supranta ką sakai. Čia gal dar prisidėjo knygučių skaitymas - nes noras jas "skaityti" tik neseniai atsirado, anksčiau visos knygos buvo tiesiog suplėšomos. O dabar jau pati pasiima kokią knygutę ir atneša kad "skaitytume". O šiaip kažką ten savo kalba dabar tai beveik ištisai niurna. 😅
Dėl darželio tai mes nuo rudens pradesim (kaip tik snd gavau pakvietimą, jau buvau pradėjus nerimauti ar gausim)... Tai šiam momentui dar tikrai praktiškai nieko savarankiškai nepasidaro - pamaitint reikia, nes jei duodi pačiai valgyti, tai dažniausiai viskas išmėtoma, ištaškoma.😅 ant puoduko dar nemokinu, bet nematau problemos su pampersu būt. Nors jau pradėjo kartais rodyt ženklus kad nori/padarė sisiu/kaku. Tai gal vasarą jau ir su puoduku pradėsim mokintis. Dar daug laiko yra - išmoks. O kaipmir dauguma sako, darželyje vaikai greitai visko pramoksta, nes viską daro kolektyviai, kopijuoja vieni kitus. Man svarbiausia, kad notmalios auklėtojos būtų, nes realiai nuo jų prikauso kaip vaikui seksis adaptuotis ir kt. Nes aš esu prisiklausius tokių siaubo istorijų apie aukletojas, kad iš vis stebiuosi kas joms leidzia su vaikais dirbti ir nieko keisto, kad vaikams kažkokia darzelio trauma issivysto. 🥺