Cavy parašė:
Mes nameit turim, esu labai patenkinta. Auga mauglio draugė - sąlygos pas mus tokios. Nei trinkelių, nei asfalto. Tai kiek kur belipusi, nesuplėšiusi, spalva dėking…
O koks jūsų vaiko ūgis ir kokį dydį nešiojat?
Cavy parašė:
Mes nameit turim, esu labai patenkinta. Auga mauglio draugė - sąlygos pas mus tokios. Nei trinkelių, nei asfalto. Tai kiek kur belipusi, nesuplėšiusi, spalva dėking…
Aguona2023 parašė:
Mes irgi nameit turim, tai nuo rudens nešiojam. Dydis 9-12 mėn, 80cm, o mažylės ūgis dabar kaip tik 80 cm,bet vis dar ti ka ir tiks dar kurį laiką. Rudeniui jau gal naujo reiks.
Aguona2023 parašė:
Irgi kaip Oksana. Ūgio tiksliai nežinau, bet panašiai gal apie 80-82. O kombinezonas irgi 80.
Oksana D. parašė:
Mhm, pasiskambinau į Užupiuką, kad ateit pasikalbėt, tai ne, ne, ne - jie taip nedaro🙈😀 blemba kaip nervuoja
Asmeniškai nežinau, nes pas mus tokių nėra. Bet kaina privačių kiek teko skaityti vienur ar kitur tai ohoho. Ir dar neretai maistas dedamas iš namų. Suprantu, kad kiekvienai moterėlei atskirai skirti laiko nesinori, bet tuomet galėtų turėti atvirų durų dienas, kaip universitetai, kolegijos, mokyklos.. 🤔
Cavy parašė:
Asmeniškai nežinau, nes pas mus tokių nėra. Bet kaina privačių kiek teko skaityti vienur ar kitur tai ohoho. Ir dar neretai maistas dedamas iš namų. Suprantu, kad k…
Daro atvirų durų dienas, bet gegužės pabaigoj. Tai vadinasi, po sutarties pasirašymo🙈
Valstybiniam va irgi klausiau,kaip su alergijom viskas vyksta, tai biurokratijos ten nemažai ir greičiausiai reiktų pradžioj miastą į darželį nešti savo. Jiems reikia ne tik alergologo išrašo, kam alergija, bet ir nurodymo, į ką maistą keisti. Bet tuo pačiu man pakomentavo, kad "bet supraskit, jei norėsit vištieną į triušieną keisti, tai mes to tikrai nedarysim, nes kaina jau visai kita"🙈 tai žodžiu, išlygų visokių yra. Dar kai pasakiau,kad gerai būtų susipažinti su auklėtoja, ji man atgal - auklėtojom irgi įdomu, kas per tėvai😀 žodžiu, įspūdis susidarė nekoks🙈 žiūrėsim, kas dėsis privačiuose. Jei alergijų valdymas bus toks pats neaiškus, tuomet jokio skirtumo matyt. Bet iš pokalbių telefonu su privačiais, susidariau įspūdį,kad jie ir patirties daug tame turi, ir be problemų maistą pagamina, ir užtenka šeimos gydytojo patvirtinimo dėl turimų alergijų.
Aj, dar vstybiniam sakau, ar pavyks sukontroliuoti, kad vaikas kito vaiko maisto nepaimtų, kai tai yra kiaušas pvz (mums labai stipri jam alergija). Tai ji man - jei vaikas alergiškas kažkam,mes jį atskirai nuo kitų sodinam. Blemba,man rodos, jei kiti visi sėdi kartu, o vienas vargšelis atskirai, tai vaikui iš to nieko gero tikrai nėra. Aš gal čia įsivaizduoju, kad paprasta tuo pasirūpint ir nereikia tokių kraštutinumų imtis, nžn. Nuvylė pokalbis labai. Bet dar žiūrėsiu, ką pasakys privatūs.
Dėl kainų, tai taip. Pigiausią kainos-kokybės atžvilgiu kol kas 390 eur be maitinimo ir jau su kompensacija esu radus.
Oksana D. parašė:
Daro atvirų durų dienas, bet gegužės pabaigoj. Tai vadinasi, po sutarties pasirašymo🙈
Kaip mama aš jus puikiai suprantu. Bet suprantu ir darželio poziciją, nes ten nėra taip paprasta, kad gaminu ką noriu - viskam yra nustatytos normos, kurių turi laikytis - kiek per kiekvieną valgymą vaikas turi gauti kokių maistinių medžiagų, kiek kalorijų. Kokie produktai yra leistini naudoti, kokie ne. Ir dar on top - savikaina negali viršyti x sumos. Tai net ir įprasta meniu nėra taip lengva sudaryti, jau nekalbant apie spec poreikius. O jei dar alergija ne viena ar kelios 🙈 tad šiuo atžvilgiu gal privatus darželis būtų saugesnis variantas. Nes pas juos dažniau ir grupės yra mažesnės, tai lengviau sukontroliuoti ką kiekvienas vaikas veikia/valgo. Nors tai nebūtinai tiesa. Čia šiuo atžvilgiu daug kas velgi priklauso nuo auklėtojos. Bet jei pokalbio metu matosi tam tikras nusistatymas ir požiūris is administracijos tai irgi signalas pagalvoti.
Nebandet ieškoti kokiu forumu ar pan kur mamos su panašiom problemom pasidalintu patirtimi kaip sekasi?
Kadushke parašė:
Kaip mama aš jus puikiai suprantu. Bet suprantu ir darželio poziciją, nes ten nėra taip paprasta, kad gaminu ką noriu - viskam yra nustatytos normos, kurių turi lai…
Taip, suprantu darželio poziciją - tikrai jų rankos nėra labai jau plačiai atrištos. Bet čia kitas dalykas yra - ar tai priimama atvirai, bendradarbiaujant, ar taip, kaip šįkart bekalbant. Manau, labai daug bėdų galima išspręst su tinkama komunikacija. O čia kažkaip iškart brėžiamos ribos, kažkokie reikalavimai ir tt. Keistas įspūdis.
Lankysimės privačiuose ir žiūrėsim, ką jie realiai kalba apie alergiukus. Bet irgi manau,kad privačiam, su mažesnėm grupėm bus paprasčiau. Žiūrėsim.
Kelis forumus bandžiau, bet kažkaip mažai pasidalinimo. Nežinau, gal nenori mamos labai dalintis arba ne ten ieškojau😁 pabandysiu dat patyrinėt, ačiū už pasiūlymą 🌸
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai