Sophie2017 parašė:
Gal kam skiepyjo į ranką (nuo 2-3 metų)? Ar ilgai laikosi guzelis/patinimas po skiepo? Ar riboja vaiko judesius ir kiek laiko?
Guzas buvo kokį mėnesį. Bet skaudus gal apie savaitę
MenB vakcina (skiepais nuo B tipo meningokokinės infekcijos) pagal profilaktinių vaikų skiepijimų kalendorių skiepijami 3, 5 ir 12-15 mėn. vaikai. Skaityti
visą straipsnįSophie2017 parašė:
Gal kam skiepyjo į ranką (nuo 2-3 metų)? Ar ilgai laikosi guzelis/patinimas po skiepo? Ar riboja vaiko judesius ir kiek laiko?
Guzas buvo kokį mėnesį. Bet skaudus gal apie savaitę
Sophie2017 parašė:
Skiepijo du kartus į ranką. Po pirmo dūrio guzelis buvo tikrai ilgiau nei savaitę, bet nesiskundė, kad skaudėtų. Po antro dūrio sukietėjimo nebuvo.
Vikutee parašė:
Gal kas pasidalintumete kokiu salutiniu poveikiu vaikuciai turejo nuo sito skiepo? Idomu kaip kam sitas skiepas praejo. Aciu![]()
vironika parašė:
Sveikos, mus laukia greit pirmas skiepas meningokoko, tik dar neapsispendeme. Jus pries ar uz si skiepas? Noreciau jusu nuomonės![]()
Sveiki,as buvau už visus rekomenduojanus skiepus,dabar gavom antra meningokoko skiepa,po skiepo irzli temperatura.galvojau taip turi but daktare informavo.na ka kita diena mergaite is po pietu miego atsikele aplink burnyte isberta buvo,galvojau kad nuo soskes nusispaude.už kelių minučių tiesiog žaibišku greičiu ji man pradejo visa tint akys uzraudonavo ora gaudyt pradejo visa kuniuka izbere tokiom demem raudonom,galvoju dieve mano 🙄as už vaiko ir pas daktarus nuvykau sakau gal cia salutinis poveikis po skiepo jie man tvirtino kad tikrai ne.🤷♀️ mane bande itikint kad nuo mano suvalgyto maisto kadangi maitinu pati.bet as nieko tokio nevalgiau ko nebuciau valgius anksciau...kadangi man pries skiepa nedave perskaityt jokio informacijos lapelio ir neapsviete apie salutinius padarinius.tad siulau paciai pasiskaitinet ir nusprest ar skiepysit ar ne🙄 ikeliu ft,bet nuotraukose neina parodyt koki is tiesu tie spuogai daug ryskesni. 

Skiepijo 7d. Po skiepo išbėrė veiduka ir buvo paraudes, dabar vis dar isbertas raudonas, atpylineja po kiekvieno valgymo, irzlus verke, nes neina pamiegoti mažyciui😔 iš miegu prasibunda ir atpila neina pavalgyti. Nesiejau iš pradžių su skiepų , bet nuo nieko daugiau negali būti... O kai perskaičiau vakcinos informacinį lapelį išvis pakraupus likau dėl šalutinio poveikio 🙄 Baisi liga, bet skiepas irgi baisus..

shiseidi parašė:
Skiepijo 7d. Po skiepo išbėrė veiduka ir buvo paraudes, dabar vis dar isbertas raudonas, atpylineja po kiekvieno valgymo, irzlus verke, nes neina pamiegoti mažyciui…
Kaip Jūsų vaiko sveikatėlė dabar, ar praėjo bėrimai. Klausiu, nes išbėrimas labai įtartinas - panašus į taškines kraujosrūvas. Jei taip ir yra, būtinai kreipkitės į gydytojus - tai panašu į trombocitopeniją, retą reakciją į skiepus, kai kraujuje labai sumažėja trombocitų skaičius ir gali kilti vidinis kraujavimas.
Laikomės kaip visada jau nuo menesio laiko, vis dar atpylineja ir pabere ir neaišku ar tai nuo skiepų, tik va kad buvo liovesi mums 3sav., ir po skiepo vėl bėrimai ir atpylimai , o gal tik sutapimas.. Kadangi pas alergologe negreit, tai pasidarem tyrimus greičiau privačiai bus matyti ar vėl atkris ar pasitvirtins alergija kažkam iš mano valgomų produktų..
shiseidi parašė:
Laikomės kaip visada jau nuo menesio laiko, vis dar atpylineja ir pabere ir neaišku ar tai nuo skiepų, tik va kad buvo liovesi mums 3sav., ir po skiepo vėl bėrimai …
Tokiems mažiems alerginiai tyrimai labai nepatikimi. Jų organizmas tik mokosi virškinti skirtingus maisto produktus, kai kurių fermentų dar negamina, ar gamina per mažai. Todėl jų "alergijos" yra greičiau metaboliniai netobulumai, jie vieną savaitę vienokie, kitą - jau kiti. Dauguma iki penkerių visa tai išauga.
O dėl skiepų - Lietuvoje viską sutapimams nurašo, taip kad stebėkite vaiką.
Mia001 parašė:
Tokiems mažiems alerginiai tyrimai labai nepatikimi. Jų organizmas tik mokosi virškinti skirtingus maisto produktus, kai kurių fermentų dar negamina, ar gamina per …
Mums buvo taškinių kraujosrūvų atsiradę apie 6 mėn. atlikus daug tyrimų, rado kad kepenų rodykliai blogi, vaikas jautėsi visiškai gerai, o į jokius skiepus reakcijų nebuvo. Tačiau dėl kepenų gydytojai ( ligoninėje prižiūrintys, gastro ir hematologas) pripažino, kad tai nuo skiepų. Stebėjo mus ilgai, vis kartojo tyrimus,
laimei viskas atsistatė
( kalbu apie vyresnėlį)
Gal kas galėtų patarti, jei 5 mėn kūdikis turi problemų su alergijomis ir silpnu žarnynu (kasdien yra kraujo siūlų ar kraujo gleivių), ar galima skiepyti šia vakcina. 3 mėn vakciną praleidau dėl tos pačios priežasties. Pediatrė labai nepritarė. Bet tuo metu dar nekraujavo nors nuolat viduriavo. Dabar jau kraujuoja. Gal kas turėjo patirties?
Barbarbar parašė:
Gal kas galėtų patarti, jei 5 mėn kūdikis turi problemų su alergijomis ir silpnu žarnynu (kasdien yra kraujo siūlų ar kraujo gleivių), ar galima skiepyti šia vakcin…
Mūsų šeimos gydytoja prieš skiepus pasireiškus alergijai, tik nurimus skiepus pratęsdavome.
22 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai