2016.02.19 20:06 (prieš 10 m.)
Mamos reikia patarimo dėl primaitinimo, kuriam niekaip nesiryžtu, nes atrodo, kad dar ankstoka... Maitinu mp, tačiau panašu, jog dukrytė netoleruoja mano pienuko, mat nuo pirmųjų dienų tuštinasi dažnai ir skystai ( apie dešimt kartų per parą neskaitant mažų purptelėjimų) iki trijų mėnesių, dabar tuštinasi iki penkių kartų per parą, tačiau jau keletą mėnesių gleivėtai ir su kraujo siūleliais. Nuo antros savaitės duodu probiotikus ir vaistukus nuo pilvelio pūtimo, nes pilvukas nuolat gurguliuoja, išangė visada paraudus, dažnai žagsi, riaugėja, atpila saikingai ir dažniausiai dėl oro skranduke. Valgo noriai kas dvi - tris val., kai skauda pilvuką raitosi, bet vis tiek ima krūtį. Nepaisant dažno vandeningo ir gleivingo tuštinimosi svorio priauga gerai, tik prasčiau miega, verkauja. Nuolat išberti žandukai, paberia kūnelį, ant kojyčių yra sausos odos dėmelės. lAnkėmės pas alergologę, darė durio tyrimuką, į pagrindinius alergenus reakcijos nebuvo ( tyrė kai buvo mėnuo ir trys savaitės), darėm išmatų tyrimus, niekas neišaugo, tyrimai rodo lengvą žarnyno uždegimą. Tiesa, laikausi hipoalerginės dietos pusketvirto mėnesio, tačiau rezultatų nėra. Valgau mažiau negu leidžia alergologė, kasdien vis išmetu produktus. Valgau košes, bananą, cukiniją, bulvę ir truputį mėsos. Vaikų gastroenterologas Urbonas sakė, kad tokiam amžiuje tyrimai netikslingi, nes rezultatai buna netikslūs ir kadangi laikausi taip ilgai dietos bei dukrytė tuštinasi gleivingai nuo gimimo, tai veikiausiai netoleruoja mano pienuko, tad rekomenduoja kuo greičiau primaitinti ryžių koše, tada avižų, grikių, tada mėsa ir žuvis. Prieš tai mama turėtų į meniu įtraukti kiaušinį ir žuvį, nes mano racionas per skurdus ir žalingas man pačiai. Tokios rekomendacijos motyvuojamos tuo, kad vaikas kuo greičiau priprastų prie alergenų ir vėliau lengviau adaptuotųsi. Alergiškiems vaikams vis tiek reikia susidurti su alergenais. Tačiau man neramu ir nekyla rankos primaitint, jau pati bijau maisto...kasdien valgau tą patį ir tai yra negerai, bet nėra iš ko rotuot jau. Mamos daug prirašiau, bet gal kuri susidūrėt su panašia situacija ir galit patart kaip elgtis.