2024.04.18 19:51 (prieš 2 m.)
Sveikos mamos. Reikia išsipasakoti, pasikalbėti, pasiguosti... tiesiog reikia nuomonės jūsų, galbūt paguodos... žodžiu kankinuosi nuo tuo vadinamu pogimdyviniu nerimu, kur nuolatos galvoji jog vaikui kažkas atsitiks, kažkuo jau serga, susirgs or t.t. nu žodžiu nenormalios ir nesveikos mintys lenda ir kovoju su jomis.... prasidėjo gal ties 4 mėn... ir tai praeina tai arsiranda.
Atrodo seku kiekvieną vaiko judesį, kadangi esu pirmą kartą mama taip visko bijau dėl vaikučio... dabar nesenai užmačiau video kelis, na tiesiog bescrollindama ir viskas dabar neišleidžiu iš savo galvelės minčių...
Todėl ateinu čia paklausti ar tai normalu ir gal nuraminsit, jog aš išsifalvoju, kaip kad sako mano vyras. Vaikutis kai pavargsta, susinervuoja ar susijaudina pradeda sukti rankutes, na taip lyg plauktų (vyras taip pavadino) ir taip kiekvieną kartą, arba būna sustingsta įbeda akutes į vieną tašką rankutėm kažką knibena bet pati žiūri į vieną tašką... gal būčiau nekreipysi dėm... bet kaip ir minėjau pamačiau keletą video jog gali būt autizmo požymiai. Tada dar vienas video kad ale viskas vaikui gali būti gerai ir tada gali įvykti regresas apie pora metų laiko vaikui ir viskas vaikas gali nebekalbėti ir nustatyt jam autizmą. Nu šakės, dabar bijau, verkiu apsikabinus vaikutį... nežinau kas darosi. Vyras tiesiog sako neišsigalvok, laimingas vaikas viską daro ką reikia ir aš tipo jaudinuosi bereikalo ir save kankinu... nežinau pagelbėkit man ar aš tikrai einu ir proto ar gal kreiptis į kokius gydytojus dėl vaiko nes tikrai nenormalu kad tos rankos sukasi vis. Nežinau. Pavydžiu tom mamom kurios tiesiog gali džiaugtis vaikučiu negalvodamos apie tokius dalykus. Man kaip prasidėjo tai vis arrandu kažką prie ko prisikabint prie vaikučio. Help.