Mažylė1 parašė:
Jeigu gimdėte Vilniuje, gal galėtumėte pasidalinti kurioje ligoninėje ir kaip ten viskas? 😊
Gimdžiau Antakalnio gimdymo namuose, manau čia vykčiau ir antrą kartą.
Atvykus naktį iškart apžiūrėjo ir paguldė tiesai į gimdyklą, tą naktį buvau tik viena gimdanti, matyt todėl tik su 3cm guldė tiesiai ten.
Paguldžius seselės prijungė aparatus, pastatė lašelinę ir paėmė kraują (to reikėjo dėl epidūro). Tuomet, baigus lašėti lašelinei, atėjo anesteziologė ir suleido epidūrą. Suleidus seselės išjungė šviesas ir kokiom 5 val mane su vyru paliko snausti/miegoti, tą ir darėm. 07:00 pasikeitė pamaina, tai mane priėmusį daktarą realiai ir mačiau tik atvykus, apie 00:30 val., daugiau jis atėjęs nebuvo ir apie 08:00 aplankė jau nauja daktarė, informavo, kad viskas atsivėrę ir galim gimdyti.
Kas buvo keista - kad visad įsivaizdavau, jog atvykus, kol bus sąrėmiai, galėsiu vaikščioti, laisvai judėti, bet realiai judėti negalėjau - pradžioj lašelinė, paskui epidūras, todėl visą laiką buvau pajungta ir turėjau tik gulėti. Taip pat, nustebau, kad daktarą pamačiau tik atvykus ir gimdant, bet matyt daugiau ir nebuvo reikalo.
Gimus vaikui kelioms min ją padėjo ant manęs, (ne valandai, kaip daug kur sako, bet man dėl to viskas ok), paskui pasvėrė, pamatavo, aprengė ir dar 2 val. mus abi palaikė gimdykloj. Paskui perkėlė į palatą, parą laiko daugiau nieko iš daktarų nematėm, kitą rytą atėjo patikrinti ir vaiko ir manęs.
Tai man asmeniškai viskas ok, džiaugiuosi, kad paliko daug ramybės ir erdvės man su vyru, aišku, gerai, kad gimdymas sklandus, kitu atveju gal būčiau norėjusi kiek daugiau priežiūros ar tikrinimo ypač sąrėmių metu.
Pliusas, kad čia iš esmės visad galima gauti privačią palatą, todėl be problemų ją gavom su vyru.
Va tokie mano įspūdžiai, kaip sakiau, man asmeniškai viskas tiko/patiko, bet jei norisi labai daug priežiūros/tikrinimo/konsuktacijų ar turit išanktinių norų (pvz. vaikščioti po gimdyklą, ilgai laikyti vaiką ant krūtinės po gimimo ar pn.), gali nebūtinai patikti (aišku, viskas priklausys nuo tuo metu esančio personalo).