Mumis parašė:
kaisiadorysvsb.lt/upload/user_uploads/pdf_leidiniai/mitybos_planai/Mitybos-planas-zmonėms-sergantiems-cukriniu-diabetu.pdf
ačiu labai, nes jau nebežinau ka valgyt, nes toks vaizdas nuo visko kila.
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįMumis parašė:
kaisiadorysvsb.lt/upload/user_uploads/pdf_leidiniai/mitybos_planai/Mitybos-planas-zmonėms-sergantiems-cukriniu-diabetu.pdf
Erikute2 parašė:
Gal taip ir yra, gal nesusitvarko jusu organizmas, gal mityba nebeimanoma sureguliuoti. Taip buna. Reikia tartis su endokrinologe, gal paskirs insulina. Nereikia jo bijoti, geriau insulinas, nei komplikacijoms jums ar kudikiui.
Erikute2 parašė:
Gal galit papasakot konkrečiau apie mityba?
Žinokit reikia labai sekti savo organizmą ir žiūrėti nuo ko kyla būtent. Aš pvz vieno nėštumo metu labai norėjau mandarinų, bet ir nuo.vieno pakildavo iki 9, o antro metu galėjau 5-6 suvalgyt ir cukrus norma buvo.
as apie vaisius net bijau pagalvot išskyrus obuoli.O valgyt toks vaizdas galiu tik formine sumustiniu duona su šlapenke dešra.sriubos burokeliu suvalgiau sukilo7,9, pietum avižiniu dribsniu košės ir rugpienio puodeli ir vel sukilo iki 8,5.Jau bijau ka ir bevalgyt.Na žiurėsiu dar kelias dienas jei taip ir toliau eisiu pas gydytoja dėl insulino.
Erikute2 parašė:
as apie vaisius net bijau pagalvot išskyrus obuoli.O valgyt toks vaizdas galiu tik formine sumustiniu duona su šlapenke dešra.sriubos burokeliu suvalgiau sukilo7,9,…
Jetau, kokia formine duona ir slapianka
jus juokaujat gal.
Pilno grudo juoda duona, geriausiu atveju, virta arba garinta mesa, darzoves.
Vaisiai iki 16 val., po to nebe.
Darzoviu troskiniai, salotos, su bulvem atsargiai.
O ar jus googlinot mityba sergant diabetu? Visokiu rezultatu ismeta. Programeles yra diabetikams, diabetiku receptu programeles, tik ne lietuviu kalba. Na tikrai gausybe receptu internete.
Kokiam jus mieste? Ar nera diabeto asociacijos padalinio jusu mieste? Jie organizuojasi mitybos mokykleles, as tokioje buvau, gavau informacijos, brosiuru visokiu, kas palengvino dietos susideliojima.
Siaip vandens gerkit, judekit daugiau, fizinis aktyvumas padeda cukru skaidyt. Fizinis aktyvumas labai svarbu sergant diabetu.
Erikute2 parašė:
as apie vaisius net bijau pagalvot išskyrus obuoli.O valgyt toks vaizdas galiu tik formine sumustiniu duona su šlapenke dešra.sriubos burokeliu suvalgiau sukilo7,9,…
Na jūsų maistas tai neįkvepiantis tikrai,burokėliai virti labai didelį GI turi,kaip ir morkos,burokėlių sriuba logiška kad kelia cukrų,košėspriklauso nuo kiekio,kai kam ir pora šaukštų sukelia.Mano pusryčiai būdavo pilno grūdo duona apie 50gr,riekelė nedidelė,fermentinis sūris,arbata kiaušinių pora virtų,arbata.Pietūs kartais sriuba dsržovių,kartais kepsnys su daržovėm,vakarienei salotos pirriedais:krevetėm ,paukštiena,feta,mocarela,tunu.Tarpuose užkasdavau riešutus kelis ar kelias datules.Jei pradėdavau tik negerai valgyti iškarto pakrikdavo cukrai.Su dukra net taisiklingai valgant naktimis ėmė kilt cukrus,sakė tas ne nuo maisto priklauso o nėštumas kažkaip blokavo insulino išsiskyrimą ir tada gavau leistis nakčiai insulino.Bet maistas būtina žiūrėtis,slapenka su batonais tikrai netinkamas maistas.
Man kyla nuo miltiniu ir pieno produktu, bet nuo ju man ir rugstys kyla, tai daug negaliu ir siaip, o tas kyla tai normos ribose, niekada nevirsijau cukraus normos visai nesilaikydama dietos tiesiog nevalgau to nuo ko kyla remuo ir perdaug saldumynu..as tiesiog pries gliukozes testa nesilaikiau reikalavimu ir kirtau pica su pieno kokteiliu todel ir virsijau siek tiek norma, to pasekoje ir esu jusu draugijoje
Erikute2 parašė:
Kur čia bus ikvepiantis kai nežinai nei ka valgyt.Dar gydytoja paaiškintu ka daryt, o čia tik pasake grišta dieta.O kas i ta dieta ieina nieko.Žinokis pati , o jei …
Tas insulinas nėra taip baisu,pasak medikų vaisiui jis netenka,bet aš ir leidžiantis insulina dietos laikiausi,nes leisdavausi tik nakčiai.Aišku mažiukai gimė sveiki,vežam.kasmet,bet dabar jau sakė tik paauglystėj ateiti,dabar sako viskas ok.Pakebtėkit,nebe daug ir liko ir viskas bus gerai
o sveikesnis maistas ir jums nepakenks ;)
4 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai