Cesnakas parašė:
Ateidavau į šią temą pasiskaityt protingų minčių ir patirčių, o šiandien net "neskanu" paliko 😣 - kaip norėtųs, kad net nesutampant nuomonėms būtų išlaikoma žmogišk…
Deja, bet yra dvi barikadų pusės. Ir kiekviena aršiai kovoja. Tiek vakseriai, tiek antivakseriai. Ir vieni ir kiti puola kaip žvėrys vienas kitą, sakydami, tai tu čia mane puolei, ne tai tu čia.. Nėra something in between..nei the end. Diskusija išvis neįmanoma.
Savoj aplinkoj turėjau vos išgyvenusi nuo covid ir lengvai prasirgusį, turėjau ir su šalutiniais stipriais poveikiais nuo vakcinos, (pas. džiugu, kad mano Šeimos nariai pasiskiepyjo ir lengvai pernešė skiepą). Deja, bet jei pasakai, kad vakcina turi šalutinius poveikius, tai prasideda. O tai gal čia tik sutapimas, alergija, jau čia po skiepo, tai jau ne nuo jo.
Nusprendžiau visgi nesiskiepyti. Turint kontaktų su žmonėmis(ir galimai užsikrėtusiais)nemažai-nesusirgau. Buvo ir daugiau priežasčių. O tokiu simptomų, esant nekomplikuotam nėštumui po skiepo nenorejau. Na, visgi netolimoje ateity Žadu skiepytis. Tik kiek tai efektyvu bus nezinau. Atmainos kinta,...ir atrodo nėra galo visam šitam.
Taigi, Pandemija kuo aiškiausiai parodė silpnąsias daugelio šalių sveikatos sistemos spragas. Gydytojų trūkumas, nepasiruošimas jokio/tokio masto susirgimams. Neabejoju, kad gydytojams krūviai padidėjo ir nevien nuo kovidiniu pacientų, nes pamenate, anksčiau ir su sloga ir su temperatūra žmonės į darbus, siautė ir gripo epidemijos, žmonės taip pat mirdavo. Dbr vos koks snarglius bėgam iš baimės tirtis.
Mano gražiausioj svajonei, jei ši liga tokia gaji, turėtų atskirti kovid ligonius nuo įprastų, išskirti ligonine. Nestabdyti planiniu operacijų. Kas labiausiai visus pykdo.
Ir tikrai nepritariu, kas nesiskiepyja patys gydytusi. Už savo lėšas.
Reziumuojant, šis covidas susuko žmonėms galvas kaip reikiant. Visi pikti, labai paveikti ar žinių, ar kitokių šaltinių.. Psichologai ( neisizeiskit, jei planuojat) turėtų džiaugtis ir ploti rankutem, nes tai didžiausias socialinis eksperimentas ever. Ir deja ne į gerąją pusę, nes sveiką protą išsaugojo vienetai.