-Vaida- parašė:
Na mažybinė vardo forma tikrai nėra pravardė, bet mokytojai bandė pritempti prie pasakos, o iš to labai lengvai galėjo kilti kokie nors pasišaipymai.
Oj, čia gerai pasakyta!
-Vaida- parašė:
Na mažybinė vardo forma tikrai nėra pravardė, bet mokytojai bandė pritempti prie pasakos, o iš to labai lengvai galėjo kilti kokie nors pasišaipymai.
Oj, čia gerai pasakyta!
-Vaida- parašė:
na cia gal nuo poziurio priklauso,nes as ir kartais savo vyrui sakau atplauk pieno puta
Bet tikrai negalvoju,kad is jo saipaus
Moniks parašė:
na cia gal nuo poziurio priklauso,nes as ir kartais savo vyrui sakau atplauk pieno puta![]()
Bet tikrai negalvoju,kad is jo saipaus
![]()
![]()
Tai dar manau priklauso nuo požiūrio ir susireikšminimo į tuos juokelius. Nors man ta 'pieno puta' ir visai gerai ir smagiai skamba. Taip pat, ir būna, kad mamos vaikus pavadina 'žalčiuku', o kas čia blogo
Kažkaip šovė į galvą savo patirtimi pasidalinti, kad nerinktumėte vaikeliui vardo, kur svarbu kirčiavimas. Tarkim, mane pavadino pagal operą "Aida", daug žmonių iškart ir kirčiuoja "i", bet nuo vaikystės tiek kartų yra tekę taisyti, kad aš ne [aida],o [ayda]. Ir kai koks įmonės vadovas ar šiaip garbus asmuo, gydytojos, paskaito ir pasako ne taip, aš ramiai pataisau, kad kirčiuotų i. Vaikystėje nedrįsdavau. Manau, nors ir esu patenkinta savo vardu,šitos problemos mielai būčiau atsisakius. Liaudiškai sakant,tai nervina visus taisyti
Gal berniukų varduose tokių situacijų mažiau, žinau tik "Arturas" su kirčiu ant "a", bet mergaitėms kai išrenka Gintarė ir liepia vadinti "GINtare", ir pan.,tai yra didelė problema vaikui...
Erato parašė:
Kažkaip šovė į galvą savo patirtimi pasidalinti, kad nerinktumėte vaikeliui vardo, kur svarbu kirčiavimas. Tarkim, mane pavadino pagal operą "Aida", daug žmonių išk…
Kaip aš pritariu.... Man dar labai , bent jau man, juokingai skamba, kai kirčiuoja DEImante, mergaitišką vardą.... Nieko nėr baisiau... Deimantas, kai kirtas ant e, viskas ok.... bet jau DeimaNtė ir turi būti DeimaNtė....
mes savo klecka pavadinom Motėjus. Nors ir zinojom, kad atsiras daug zmoniu kurie vis vien rasys Motiejus, bet pataisom ir sekanti karta nebeklysta
nors aisku yra ir tokiu kurie jau buvo kelis kart taisyti ir visvien rasydami pvz sms paraso su klaida... is pradziu erzino mane.. bet db nebekreipiu demesio.. neatidus zmones..
ka daryt kai si vardo versija mum su teciu daug grazesne
kolkas gyvenam Vokietijoj tai cia visi isgisra ir is kart sako Mateo
bet va daktarai (atidus-issilavine) nesuklydo dar niekada.. visad istaria labai graziai
Erato parašė:
Kažkaip šovė į galvą savo patirtimi pasidalinti, kad nerinktumėte vaikeliui vardo, kur svarbu kirčiavimas. Tarkim, mane pavadino pagal operą "Aida", daug žmonių išk…
Aida, labai labai grazus vardas
karolinabern parašė:
Aida, labai labai grazus vardas![]()
Ačiū
Kas įdomiausia, užsienyje visi automatiškai ištaria teisingai,bet kurios tautybės žmonės, o Lietuvoje - sąsaja su vyrišku vardu Aidas gal trukdo...
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai