Agrastėlis parašė:
Metus laiko negali prašyti, kol mama gauna pinigus kaip besimokantis asmuo. Galės tik tada, kai vaikas bus virš metų. Tuomet gautų antrų metų VPA išmoką.
Supratau, dėkui už info🌷
Vaiko pinigai yra visiems vaikams, nepriklausomai nuo tėvų pajamų, kiekvieną mėnesį mokama išmoka. 2026 m. ji sieks 129,5 Eur. Skaityti
visą straipsnįAgrastėlis parašė:
Metus laiko negali prašyti, kol mama gauna pinigus kaip besimokantis asmuo. Galės tik tada, kai vaikas bus virš metų. Tuomet gautų antrų metų VPA išmoką.
Supratau, dėkui už info🌷
Roberta27 parašė:
Ar skaiciuoja ta bedarbio ismoka kuria moka per karantina i bendras pajamas del papildomu vaiko pinigų?
Taip. Tik nuo jos reikia atimti 20-40%, priklausomai nuo šeimos sudėties
Ssunrise parašė:
Tai vienu žodžiu, nei tėvas nei seneliai jau negali prašyt išmokų už vaiko priežiūrą? Nes tik pateikus prašymą išmoka būtų nutraukiama, taip?
Taip. Jeigu kazkas prades gaudineti vaiko prieziuros ismoka, tai besimokancios ismoka bus nutraukta.
Nes negalit gaudineti 2-ju ismoku uz ta pati vaika.
Agrastėlis parašė:
Galima berods arba 12 mėn., arba 3 mėn. Sudėt abiejų per tą laiką gautas pajamas, dalinti iš mėnesių kiekio ir iš šeimos narių kiekio. Jei nesigauna 250 eu asmeniui…
O ar skaiciuojasi vaiko prieziuros ismokos?
kozanostra parašė:
O ar skaiciuojasi vaiko prieziuros ismokos?
Taip.
Kur panaudojate vaiko pinigus? Ar verta imti draudima, kaupiamaji draudima iki vaikui sueis 18 metu ar tiesiog leisti ant pampersu? Kolkas galvoju dali pinigu skirti kaupiamajam draudimui,o dali atsideti ir isleisti vaiko poreikiams,gal kas gali pasidalinti savo izvalgom 🙂
Donatas_G parašė:
Kur panaudojate vaiko pinigus? Ar verta imti draudima, kaupiamaji draudima iki vaikui sueis 18 metu ar tiesiog leisti ant pampersu? Kolkas galvoju dali pinigu skirt…
Esu apdraudusi savo vaikus kaupiamuoju plius nuo nelaimingų atsitikimų. Visa tiesa paaiškės suėjus jiems 18 metų... Vis dar abejoju ar gerai padariau... Pinigai ne maži (virš 50€),bet tikiuosi viskas bus ok...
Kaip sakė man mama, aš buvau drausta iki kol sueis man 18. Tik laikai kitokie aišku, bet faktas tas, jog ji mokėjo daug, o išmokėjo labai mažai... Kas tai įtakojo - klausimas... Ir nuomonių daug skirtingų: vieni už, kiti prieš.. . Belieka pasirinkti, o tada žiūrėti...
Donatas_G parašė:
Kur panaudojate vaiko pinigus? Ar verta imti draudima, kaupiamaji draudima iki vaikui sueis 18 metu ar tiesiog leisti ant pampersu? Kolkas galvoju dali pinigu skirt…
Kaupiu kiekvieno vaiko sąskaitoje. Palieku tik po 30€ nuo kiekvieno kišenpinigiams
Donatas_G parašė:
Mano nuomonė. Labai nepisitikiu tais kaupimais ale draudimais. Esu atidarius saskaitą, ten plaukia vaiko pinigėliai, man ramu, aš matau skaičius, jie niekur nedingsta. Plius nežinia kaip pasisuks gyvenimas, gal trūks pinigėlių (nebūsiu įpareigota mokėti), gal teks išvykti iš lt (nes nemanau, kad tokiu atveju atgaučiau bent jau dalį sukauptos sumos). O tfu tfu tfu jei kas ir nutiktų, jau geriau pasiimsiu paskolą ir apmokėsiu gydymą, negu aiškinsiuos tai draudimo bendrovei, nes labai reikia pasiskaityti sutartis, būna visokių ten išimčių. Čia tik mano nuomonė
6 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai