Mango1 parašė:
Dėl aspirino - mano gydytoja sakė, kad naujausios rekomendacijos naudoti iki pat gimdymo. Taip ir gėriau, po 150mg kasdien iki pat gimdymo dienos. Gimdymas buvo nat…
O dėl kokių indikacijų Jums skyrė? Tiesiog?
Mango1 parašė:
Dėl aspirino - mano gydytoja sakė, kad naujausios rekomendacijos naudoti iki pat gimdymo. Taip ir gėriau, po 150mg kasdien iki pat gimdymo dienos. Gimdymas buvo nat…
StebuklingaŽaluma parašė:
Dėl amžiaus, na ir kad po IVF. Sakė 150 mg tais pačiais naujausiais tyrimas saugi ir optimali dozė. Nekvestiavau, pasitikėjau
Mango1 parašė:
Dėl amžiaus, na ir kad po IVF. Sakė 150 mg tais pačiais naujausiais tyrimas saugi ir optimali dozė. Nekvestiavau, pasitikėjau![]()
Supratau. Matyt nuo esamų kraujo krešėjimo rodiklių dar tos rizikos priklauso.
StebuklingaŽaluma parašė:
Supratau. Matyt nuo esamų kraujo krešėjimo rodiklių dar tos rizikos priklauso.
Yra išleista SAM metodika ginekologams, jie ja ir vadovaujasi. Mažai kam rūpi kraujo tyrimai.
Paprasčiausiai užtenka, kad esi virš 35 metų ir tai tavo pirmas nėštumas, automatiškai patenki į didelės rizikos grupę ir tau profilaktiškai skiria 100-150 mg aspiriną.
Ir nėra čia jokia naujiena ta metodika išleista 2014 metais, redaguota 2020.
Jei įdomios visos rizikos pasiieškokit: „Nėštumo sukelta hipertenzinė būklė (nėščiųjų hipertenzija, preeklampsija, eklampsija, lėtinė hipertenzija ir hellp sindromas)".
Sign parašė:
Yra išleista SAM metodika ginekologams, jie ja ir vadovaujasi. Mažai kam rūpi kraujo tyrimai.![]()
O aš negėriau be reikalo, nors irgi bandė ne karta įsiūlyt. Porą kartų vertino preeklampsijos riziką, bet ji buvo žema - tai taip ir negėriau to aspirino.
Donciuta parašė:
O aš negėriau be reikalo, nors irgi bandė ne karta įsiūlyt. Porą kartų vertino preeklampsijos riziką, bet ji buvo žema - tai taip ir negėriau to aspirino.
Tai taip, niekas neprivers. Rekomenduoja vaistus, o jau tavo reikalas ir atsakomybė vartoti juos ar ne.
Svaja1234 parašė:
Sveikos, gal esat susidūrę manau kad skauda strėnas, tas skausmas ėjo į pilvo dešini šoną, nuvykau iki prijemimo leliukui viskas gerai, gulėjimo režimas, bet visa n…
Pasimatuokite kraujospudi, gal padidejes.
Pagerkite magnio, ir stenkites ilsetis, buti ramiai.
Kokius papildus, vaistus siuo metu naudojate?
Meshka parašė:
Pasimatuokite kraujospudi, gal padidejes.
Pagerkite magnio, ir stenkites ilsetis, buti ramiai.
Magnio negaliu gerti iš vemiu tabletėms o miltukais kyla rūgštys, aplamai iš papildų nieko negaliu nes soja skrandis...naudoju inhika turbūt taip parašiau (aspirinas) ir viskas
Svaja1234 parašė:
Magnio negaliu gerti iš vemiu tabletėms o miltukais kyla rūgštys, aplamai iš papildų nieko negaliu nes soja skrandis...naudoju inhika turbūt taip parašiau (aspirina…
Galbut aspirinas itakoja tokia savijauta
Kada paskutini karta daretes bendra kraujo tyrima? Kokie buvo trombocitu rezultatai?
Pasimatuokite kraujospudi ar nepakiles / nenukrites per daug.
Folio rugsties arba foliato negeriate?