2022.07.31 12:41 (prieš 3 m.)
Norėčiau ir aš pasidalinti įspūdžiais kol viskas dar šviežia. Gimdžiau 07.29 tad dar esu vgn.
Atvažiavom po 3h nakties tai priemimė buvo tik viena darbuotoja, buvo maloni, viską padėjo supildyti, patikrinom sąremius ir vaiko tonus. Iškart pati papasakojo kad yra biški apgulties, daug gimdyvių bet visvien jei norim palatos tai prašyti kad skirtų, pasiškino tvarką. Palydėjo iki gimdyklos ir palinkėjo sėkmės.
Gimdykloj buvom ramiai, užeidavo tai akušerė tai gydytoja pasižiūrėti kaip sekasi, pasiūlė iškart epidura ar šampės jej jaučiuos blogai, buvo tik 3cm bet sąrėmiai kas pora min. Atsisakiau nes tikrai buvo dar pakenčiamai. 8h keičiasi pamainos tai prieš išeinant gydytoja dar liepė pastatyt lašinę su fiziologiniu, kad atėjys naujai pamainai jei užsimanysiu nuskausminimo būtų paprasčiau ir greičiau.
Ant pamainos pasikeitimo dėje įvyko komplikacijos ir atėjus be kelių min 8 naujai gydytojai (dėje nežinau pavardės bet lygtais ji skilyriaus vedėja) ji žaibiškai sureagavo ir priėmė sprendimą nerizikuoti mažylės sveikata ir užbaigti gimdymą extra cp. jau 8:20 gimė dukrytė. Visos operacijos metu su manim kalbėjo, pasakojo ką daro kaip vaikutis, kai traukė jau įspėjimo kur žiūrėti kad pamatyčiau ją iškart. Po apžiuros ir įvertinimo ji jautėsi pakankamai gerai tad buvo uždėta man ant krūtinės, šalia stovejo saugojo seselė nes žliumbiau ten nevisai adekvati buvau. Visąlaik kalbino visi, aiškiai sakė ką daryt, įsitikindavo kad suprantu visus veiksmus. Kol siuvo nunešė dukrą parodyt tėčiui o tada į intensyvios terapijos naujagimių skyriu. Mane irgi išvežė į reanimaciją/pooperacinę. Ten irgi nuolat buvo personalas, tikrino spaudimą, savijautą, davė visus reikiamus vaistus, nuolat pildė vandens butelį, primindavo atsigerti, atnešė telefoną ir priminė paskambinti visiems padigirti 😊 na stūmė laika kol atsigausiu ir už kelių valandų atnešė dukrą. Po trumpo instruktažo pasilikom abi kartu
Kadangi buvo nemažai išrašymų teko palaukti palatos nes po cp priklauso nemokamai atskira. Mokėti reikėjo tik vyrui už nakvynės.
Apie 15-16h buvom jau palatoje visi tryse.
Personalas ištikro puikus, nera taip kad lakstytų iš paskos bet ir pasiklaust kaip savijauta užeina ir visas reikiamas procedūras atlieka, visada atsako į klausimus ir padeda jei ateini prie posto. Vaistus visus parūpina kai prašai ir mišinio padaro nes turiu problemų su pienu. Niekas dėl to nekritikuoja, kaiptik visi akcentuoja kad primaitinam laikinai, kad pienas ateis ir t.t. duoda patarimų kaip neužsikabinti ant mišinio ir sužadinti laktaciją.
Šiandien pasiūlė namo važiuoti jei norim, bet paliko teisę rinktis. Tai nusprendžiau dar likti nakčiai jau be vyro. Nes biški gelta kimba ir su tuo pienu neramu...
Na galiu tikrai teigti kad buvau puikiai prižiūrėta, išklausyta ir neliko jokių neatsakytų man svarbių klausimų. Niekur nesitarėm, jokių dovanėlių nedavėm iškskyrus simboliškai prie kavos vakarais budinčiom merginoms vyras nunešdavo kažką. Vertinu labai teigiamai savo patirtį čia ❤️ ir esu dėkinga personalui už profesionalumą