oksana288 parašė:
vaje tikrai nelengvas gymdimas tau buvo,tai o kas tau buvo negerai gimdos kaklelis nesiveria?ir kodel nedave skatinamuju tau,kad greiciau pagymditum.Aisku jau viska…
Nu galima sakyt gimdziau nuo pirmadienio, o pagimdziau tik penktadieni ryte
Prasidejo paruosiamieji saremiai, tai atvare midwife i namus, patikrino gimdos kakleli, sako 1cm tik, tai patare vonioj pagulet, o as visa nakti atvaiksciojau po kambari, fiksavau saremiu laika. Bet tas pagulejimas vonioj nepadejo. Diena nurimdavo, viskas prasidedavo nakti. Tai jau is treciadienio i ketviradieni nakti vel pravaiksciojau, prisileidau vonia, pagulejau, susitvarkiau augmenija, atsibudo vyras, paskambino pries 6 ryto i ligonine, pasake atvaziuot. Tai pasiemiau daigtus ir islekem. Nes buvau issikamavus, nemiegojus, tai vel patikrino, tas pats 1cm buvo likes. Tai suleido morfino, kad pamiegociau. Tai ismiegojau 6 val, o tada prasidejo visas smagumas. Pykino nuo morfino, paskui praejo. Gimdos kaklelis nejudejo, o saremiai kamavo, tai idejo skatinamuosius. Nieko. Kas 4 ar daugiau val po 1cm tik atsidarynejo. Pajunge ant monitoriaus, nuolatinis vaikelio stebejimas, mano kraujospudzio matavimas. Buna ateina sesele kraujo paimt, as tik aki pramerkiu, pakisu ranka ir vsio. State kateteri, pradure kraujagysle, kraujai varo ciurksle o man giliai dzin
Gerai, kad vyras visa laika salia buvo. Jau keleta sykiu planavo cezari daryt, bet vis delse. Gerai kad viskas lamingai baigesi, nes jie cezari bijo daryt. Vandeni nuleido, tada saremiai dar stipresni buvo. O kai jau skausmas visiskai mane surakino ir purciausi sesele patare darytis epidura, pasnekejo su vyru, o as jau sakiau darykit ka norit, kad ti, viskas butu gerai. Ai dar geriausiai kaip su dujom buvo
As baliona apsikabinus ir kvepuoju jas, apsinesiau, bet saremius lengviau buvo galima istvert. Tik veliau kai jau prasidejo stipresni tai non stop variau dujas. Tai zodziu daugiau saremiai iskamavo nei pats gimdymo procesas
As vis galvojau ar mokesiu stumt, nes kursu nelankiau, o juk pirmas vaikelis, zalia visiskai. Kadangi saremiu po epiduro jau nejauciau, tai man midwife pagal monitoriu sake kada stumt, kada kvepuot, ir per 3 stumimus gime maziuke
Padejo ant krutines tokia visa slapute ir tokia silta
Malonus jausmas
Na o midwife tada mane sutvarke, nes kirpo ciut, siule buvo tik 1cm, tai puikiai galejua vaiskciot, neskaudejo smarkiai, o ir sugijo greitai, db jokio randelio nejauciu
Tai vat toks visas mano gimdymas buvo
Buvau visko prisiskaicius, bet tikejau, kad mum viskas bus gerai
Labiausiai gal bijojau, kad kai saremiai prasides ir kai nuvaziuosiu i ligonine mane issius namo laukti. Bet labai dziaugiuosi, kad neisgrudo manes, o paliko laukti gimdymo, ir priziurejo puikiai. Db tik pravaziuojant pro ligonine prisimenu bemieges naktis su maziuke, kai del mano auksto kraujospudzio paliko ligoninej, kaip per langa ziuredavau bemaitindama ir supuodama ant ranku mazaja ir laukdavau 10 val ryto, kada vyras atvaziuos