versace. parašė:
o kaip su vitaminu D? ar jie cia jo skiria? aciu uz issamia info![]()
Labas , as ju net neklausciau del vitamino D ...kudikiui manau jis butinas
versace. parašė:
Labas , as ju net neklausciau del vitamino D ...kudikiui manau jis butinas
versace. parašė:
Niekas cia vitD neskiria, as atsisiunciau is lt daviau savo nuoziura po lasiuka,bet daviau tik 2 ir 3 men nes mano vaikui pradejo sanariukai trasket,nebeduodu as jo daugiau ir viskas susitvarke. Manau,kad jie cia nebereikalo to vit neskiria,nes gali ir perdozuot to net nepastebedamas. O va nuo 6 men jau kaip ir rekomenduoja pradet duot,bet as kol kas neduodu nieko,nes vis del to pavasaris saules daugiau manau iki rudens palauksim. Siaip LT daro tyrimus del vitD,bet cia klausiau savo GP tai jinai apie tokius nieko nezinojo,bet gal jusiske GP daro pasidomek.
dekui uz info... as tik zinau kad kitos mamos sako tas D vitaminas butinas, ir reikia jo is lietuvos atsivezt, bet kaip duoti, nuo kokio laiko ir pan neisivaizduoju, draugiu nera ko klaust nes joms skirtingai daktarai skyre (nes jos LT)... Reikes kazkaip klausti irgi del tyrimo, nors abejoju kad irgi kazka zinos
vat bijau ir perdozuoti, ir bijau neduoti kiek ir kada reikes, kazkaip ten kaulams negerai poto ar kas ten net nezinau
Nuo trukumo gali atsirast rachitas,bet perteklius irgi blogai sako net blogiau nei trukumas. As ko paklaust neturiu tai dariau savo nuoziura,siaip ji rekomenduoja lt kiek zinau nuo menesio pradet duot,as daviau po viena lasiuka profilaktiskai ir tai ne kas diena,bet po poros mensiu pradejo vaikui sanariukai trasket is pradziu kojyciu,o paskui ir rankytes,kai renkdavau vaikas visas traskedavo,tai sakau nustojau duot ta vit nes paklausiau kitu mamu patirciu ir ka,dabar mano vaikas nebetraska. Manau,kad vis del to mums galejo but perteklius.
Tavo vaikelis gims kiek suprantu vasara,taip kad tikrai manau nereiketu skubet su tuo vit,o but kiek ilgiau saulej,o rudeniop gal grysi ar i lt ar ka pasidarysi ta tyrimuka ir bus aisku.
DaliaS parašė:
Nuo trukumo gali atsirast rachitas,bet perteklius irgi blogai sako net blogiau nei trukumas. As ko paklaust neturiu tai dariau savo nuoziura,siaip ji rekomenduoja l…
aha birzelio gale turetu gimti
tai gal taip ir padarysiu kaip sakai, grizus i lietuva tyrima padarysiu.. tik man cia toj anglijoj tiek saules kad gal tikslingiau butu nakti ant menulio sviesos pabuti
Na yra sakoma,kad vitD ir per debesis gaminasi tik reikia daug lauke but. Man is vis HV sake prie lango vaika paguldyt ka dienos sviesos daug gautu
Maniskis rugpjucio vidury gime, lauke buvom kasdien nuo gimimo,o vitD pradejau kazkur nuo rygsejo galo,irgi buvau isitikinus,kad jis reikalingas,o saules cia mazai. Dabar kitaip galvoju
Aisku tik jeigu turi galimybe gryzt i lt tai tyrima butinai pasidarykit,mes negryzom tai tenka kliautis savo nuojauta
DaliaS parašė:
Na yra sakoma,kad vitD ir per debesis gaminasi tik reikia daug lauke but. Man is vis HV sake prie lango vaika paguldyt ka dienos sviesos daug gautuManiskis …
as planuoju gal rugseji ar spali grizti parodyti nauja seimos nari visiems, tai reikes pasidaryti butinai, kad rami dusia butu
o jeigu jau neiseis niekas su atostogom irgi teks paciai galvoti reikia cia ar nereikia to vitamino
versace. parašė:
Man malonu pasidalint savo patirtim
Vitamina D man liepe vartoti midwife paciai nuo 4 sav, kadangi maitinu - tai per piena persiduod,bet nenurode keliu miligramu tai as nusipirkau 10mg kaip kad rekomenduoja NHS puslapyje. Bet po to sunerimau, kad mano vaikiuko rankytes ir kojytes daznai dregnos, galvyte plinka (nu prisiskaiciau forumu :D) tai mano GP nors ir nelabai noredama, bet paskyre DaliVit lasiukus maziui.po lasiuka kasdien.Ten 7 vitaminai ieina, tarp ju ir D, nors norejau tik vit D ji paskyre siuos. Tiesiog profilaktiskai.. Dabar pati nebegeriu, nes Lt gydytoja patare, kad vitamina D turi paskirti gydytojas, o ne savo nuoziura. Bijau neperdozuoti
O apie traskejima sanariu nebuvau girdejusi - nuo siol stebesiu. Aciu
Sabe parašė:
Man malonu pasidalint savo patirtimVitamina D man liepe vartoti midwife paciai nuo 4 sav, kadangi maitinu - tai per piena persiduod,bet nenurode keliu miligramu…
Zinai as ne gydytoja ir nezinau ar mano vaikui sanariai traskejo butent nuo vitD,bet nustojus ji duot viskas praejo. Gali but,kad ir sutapimas
Bet logiskai mastant vitD padeda isisavint kalci,o jei kalcio per daug tai kauleja sanariai, taigi visus galus suvedus padariau prielaida,kad mano vaikui to vitamino nereikia
14 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai