2024.11.10 17:48 (prieš 1 m.)
laumės_žirgas parašė:
Man kartais baisu ant kiek daug laiko moterys skiria vežimų, kombinzonų ar visokių gultukų pasirinkimui, bet visiskai nepasidomi apie žindymą... Ir būna kalbi su p…
Viena yra teoriškai paskaityti, o kita yra kai susiduri su konkrečiu nuosavu vaiku.
Pvz man labai netiko ligoninės maistas, buvau ištisai alkana, pūtė pilvą (man), nors visiškai nebūdinga problema, nuo skatinimo oksitocinu buvau labai aktyvuota ir nemiegojau beveik nei vieną naktį, ir literatūroj skaičiau, kad taip būna, bet kai bandžiau rasti o kaip spręsti, mažai konkretumo.
Kitas dalykas, internete ar lankstinukuose ir net paskaitose daugiausia apie žindymą yra koks jis naudingas ir svarbus, bet ne tiek kaip maitintis, kad pakaktų pieno. Su ratų pravažumu mažiau tokių subtilų ir neakivaizdžių niunasų ir žymiai mažesnis emocinis krūvis, nes kai nepavyksta pamaitinti, tai aišku pirmos mintys, esu netikusi mama, nes tokio balinio dalyko nesugebu, net kai yra sunkinančių aplinkybių.
Ir tas kitų mamų teisimas, kad nepasidomi nenaudingas, nors ir su gera intencija.
Ai dar į panašią temą, googlinant apie vaiko poreikius meta produkto reklamas, o ne kaip atpažinti fizinius ir emocinius poreikius ir tinkamai juos atliepti, tai mamos labai stumiamos sieti kūdikius su vaikais, o ne su dalyku apie kurį dažnas sako, kad natūraliai turi gautis, ką čia mokytis.