vilmalinka parašė:
As panaseipirma karta 18 metu , antra 39
kaip faina vel laikyti toki maza angeliuka po tiek laiko
iskart jauna vel pasijauciau
![]()
man irgi panasiai,pirma 22.antra 24.o pagrandukes 40.bet atjaunejus jaucius labai
vilmalinka parašė:
As panaseipirma karta 18 metu , antra 39
kaip faina vel laikyti toki maza angeliuka po tiek laiko
iskart jauna vel pasijauciau
![]()
man irgi panasiai,pirma 22.antra 24.o pagrandukes 40.bet atjaunejus jaucius labai
kartais buna taip kad gyvenimas susiklosto jog suzinai gana anksti kas yra uzaugt anksciau laiko, bet tai nereiskia kad reikia gult i lova ir planuot seima
kad ir kaip man jau bunant 13 teko suzinot kaip uzdirbami pinigai, kas yra but atsakingai, kaip yra auginami vaikai ir kiti suaugusiuju gyvenimo aspektai, nu bet tikrai 14 metu net minciu neturejau gult i lova, geriau su draugem per gumute pasokinedavom ar dar ka nuveikdavom
jei jau 21 amzius tai gal ir dukras reikia auklet, kad nuo pirmu mm pradetu mastyt apie vaikus
ne nu tikrai 14 - 15 metu dar anksti kur seimas, dabar atrodo viskas kitaip, o ka zinot kaip jums atrodys kai bus daugiau metu? zmogus subresta ne tada kai pagimdo vaika, o tada kai jau yra subrendes visapusiskai.
Čia dar nuo kultūros kurioje augame viskas priklauso. Nepamirškit, kad mūsų visuomenėje taip susiklostė, kad pilnametystė yra nuo 18 metų. Bet gamta ne taip sudėliojo, nes kodėl tada moteris tampa vaisinga taip anksti? Vadinasi gamta manė, kad motina galės pasirūpinti savo vaiku. Ir tarp kitko, seniau vyrai visada būdavo kur kas vyresni už savo žmonas.
Čia tik mes su savo "vakarietišku" požiūriu bandom viską sudėlioti "į stalčiukus" - moteris darboholikė, gimdymas ne anksčiau 30, cezario pjūvis, vyras vienmetis, vienkartiniai pampersai, pieno mišinukai, vaikas į darželį nuo 1m., nuo 6m. arba 7m. mokykla, milijonas būrelių, reikia daug uždirbti, kad vaikui galėtume "duoti tai kas geriausia", nes juk jam tiek daug reikia!!!! šiaip vaikų auginimas pagal instrukcijas ir pats gyvenimas pagal instrukcijas ir t.t.
Galbūt reiktų daugiau atsisukti į praeitį.
Neviena posta skaiciau subrendusiu ir "metuose" moteru kaip verkia vyras paliko ir neturi pinigu vaika islaikyt,nes ex nemoka alimentu.Tai kur tada moteru finansai,savarankiskumas buna tad nereikia cia sekti pasaku,kad tik nepilnametes priklausomos nuo vyru daug daug "metuose"moteru priklausomos.O ypac tai pasimato po skyrybu.Negyvenkit kitu gyvenimus ir bus pacioms lengviau.!
Koks skirtumas ar 16 ar 30 ar jus auginat,kad cia smerkiat?!Aisku tai nereiskia,kad as tam pritariu stengsiuos augint dukryte taip,kad 15m nepastotu,o megautusi gyvenimu koks priklauso tokio amziaus vaikui
Bet kiek pastebejau jei 15m pastoja mergaiciuke smerkia,kad jauna jei 35m tai jau vel smerkia,kad sena ir tt.Tolerancijos moterys! Gyvenkit savo gyvenimus ir auklekit taip savo vaikus,kad 15m netaptu tevais ;)
Jatau moterys,mamos...nesipykit..!!! Kiekvieno reikalas kada,kaip ir su kuo... as pati budama 14-18 metu net negalvojau apie "bernus",o jei kuri galvojo tai jos reikalas
jei jau pradejo ankstyva lytini gyvenima manau tikrai zinojo pasekmes
del amziaus skirtumo tai taip 14 ir 26 atrodo labai "baisiai" ,bet jei jiem gerai? Tas amziuaus skirtumas baugina ,nes mergina labai jauna ir yra paaugle
tiesiog manau cia vistiek jau yra tos merginos tevu reikalas su ja pasisneketi ir jai papasakoti kas ir kaip... mano tevu amziaus skirtumas 22 metai.. mus mama gimde 25 metu,o teciui buvo 49
nieks net neitare skirtumo ir nko nesake,nes mama buvo pilnamete,bet jei butu buvus 14 ar 15 manau sneketu taipnkaip ir dabar cia visos diskutuojat. Vienas dalykas tas ,kad buvo sunku man su sese nes tecio poziuris visai kitoks...
labai mus saugojo .. nors as kaip sakiau pati neturejau laiko bernam ir net nenorejau jokiu santykiu nes turejau daug uzsiemimu. Apskritaj kiekvienos reikalas kada kuriai prarast savo nekaltybe. Zinoma as asmeniskai nepritariu kai merginos lovoje pramogauja budamos 13,14,15 metu.
gal as senamadiska bet kai sutikau savo vyra buvau 19-os ir nekalta
vyras man buvo pirmas ir tikiuosi bus ir paskutinis
taip kad nekaltybe pradau 20-ies. Tai cia kai sako kad 16 pagimdo ir smerkia,tai cia galima ir smerkt ,kad jau sena pradejau lytini gyvenima. Taip kad moterys nesipykit,nes kiekvienos reikalas kada gimdyti
as labai norejau but jauna mama ir gimdyti 20-ies ar 21-eriu,bet mano poziutis buvo toks ,kad pirmiau mokslai
as tai truputi nesuprantu- kodel nepritarimas, jau reiskia is karto smerkima? ar ne tas jaunatviskas maksimalizmas cia ir rodosi..
zmones turi teise pritarti ir ne. tik vieni tai daro tiesiai sakydami, kiti uz akiu.... o mokejimas priimti tau nepriimtina nuomone irgi ateina su amzium
bet tikrai suprantu jaunas mamas, kad jas erzina moralai ir sakymai, kaip gyventi. taigi tas laikas, kai tikrai neklausai autoritetu, o kiekviena 30 mete atrodo sena senutele...is "tarybiniu laiku" (nors jos irgi ju neprisimena)
Labas,ar jus kuri is mamu suzinojus,kad jusu 14 metu dukra draugauja su 28 metu vyru,tam pritartumet? Noreciau isgirst atsakymus ir tu jaunu mamyciu ;) as pati jauna tuokiausi ir gimdziau(1
bet tikrai nepritarciau ,kad 14metė draugautu su 28 metų vyru. Kol pacios nesam mamos tai kitaip atrodo,ir ankstyva motinystė ir santykiai su vyresniu vyru,bet kai patampi mama,bent mano atveju poziuris lb keitesi,tik pacios sau saziningai atsakykit,manau daugumos ats bus ne
Oi...Na ir diskusija uzvire
Pasaka be galo
Palinkeciau mums visoms labiau rupintis savu gyvenimu nei zaibais svaidziotis.
Kaip ten bebutu, as atejau su taika, todel nepalaikau nei vienos puses, nors gyvenimas taip jau susikloste, kad abi artimos situacijos.
Mama mane pagimde 17. Tais laikais buvo jauna, bet niekas nesmerke. Su tevu issiskyre po metu. Liko viena su vaiku. 18 metu mergaite sugebejo suteikti man toki gyvenima, kuriame netruko nei meiles, nei demesio, nei materialiu dalyku. Aisku, ji dirbdavo daug, bet dazniausiai naktimis, nes igijo siuvejos specialybe. Dienomis buvo pavargusi, neissimiegojusi, bet visada pasiruosusi mane isklausyti. Ir pas senelius mane isvezdavo tik trumpam ir tik labai svarbiu reikalu. Aciu jiems ir Aciu mano mylimai mamai, kad as augau laiminga ir palaikoma.
Kita situacija mano.Dukra pagimdziau 21. Tik perkopusi pilnametyste ta tikraja ir jau nebe smerktina buvau. Studijuoju dar ir dabar. Dukra buvo netyciuke, nes naudojom kontracepcija - nesuveike. Dabar esam laimingi, bet kai suzinojom - buvom lengvame soke. Per tuos 9 men kiek galejau, tiek ruosiausi gimdymui, vaikelio auginimui, tinkamam isnesiojimui ir pan. Informacijos siais laikais kalnas. Ir ka - vis vien pagimdziusi pirmas dienas buvau lengvame soke, nes atrodo, kad viskas kas buvo zinota - dingo. Ir vel aciu mamai, kuri pagelbejo, kai mes su vyru jau nebe zinojome, kaip su diegliukais kovoti. Va tada ir pagalvojau, kad jei man jos likimas butu kliuves, turbut taip toli nebuciau nuejusi. Nors ir vyresne ir su daug stabilesne financine padetimi susilaukiau dukros.
Taigi, baigdama palinkeciau buti geriausiomis mamomis savo vaikams. Ir nesvarbu kiek mums jau metu, nes abejoju, kad kuri nors gavusi antra proga keistu savo gyvenimo ir atsisakytu siu mazu gyvenimo dziaugsmu. Jau yra kaip yra...
Portulaka27 parašė:
Labas,ar jus kuri is mamu suzinojus,kad jusu 14 metu dukra draugauja su 28 metu vyru,tam pritartumet? Noreciau isgirst atsakymus ir tu jaunu mamyciu ;) as pati jaun…
ne, nepritarciau. nes 28 metu vaikinas zino , ko nori, o mergina, ne.ji yra "uzauginama" ir nulipdoma, taip kaip nori vyresnis vyras.. aisku, nezinia, ar mano dukra manes klausytu.. sunui tai labai grieztai tokiu atveju. ir nesvarbu, kad jos tokiu metu jauciasi subrendusios ir viska zinancios.. tada daznai buna taip, kad ta neisgyventa paauglyste buna isgyvenama paauginus vaikus.. jau geriau paauglyste isgyventi kada buna laikas, o ne 30-40+...
Reikia dziaugtis uz kiekviena mergina/moteri, kuri pagimdo, augina ir rupinasi savo vaikeliu.
Aisku, nepritariu ankstyvam sanguliavimui, bet jei jau taip nutinka, tai tokia jauna busima mama reikia palaikyti/padrasinti, o ne smerkti.
Ir cia tik mano asmenine nuomone, taciau galvoju, kad jei ne tokia smerkti linkusi visiomene, tos jaunos mamos daugiau gimdytu, o ne nutraukinetu nestuma ir PRIES VISUOMENE liktu svarios kaip baltas popieriaus lapas.
Nelinkeciau nei vienai tapt mama, kol dar pati vaikas, bet jei jau gyvenimas taip susikloste, tai ir smerkt nedrisciau.
1 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai