Diskusija perkelta iš kitos temos
Niekam nelinkečiau ten gimdyt...
Nuvažiavau ten kadangi bijojau dėl vaiko... Ir ginekologė rekomendavo ten gimdyti...
Pagaliau prisiruošėm prisistatyti ir mes 🥰
Vardas: Dovydas ❤️
Terminas: 2024.08.05
Gimė: 2024.07.28 🥳
Vieta: Santaros
Svoris: 3250 g.
Ūgis: 55 cm
Kelintas gimdymas: 2
Gimdymo istorija:
Gimdymas toks ne iš lengvųjų, ypač psichologiškai, labai nuvylė Santaros, geriau bučiau kitur važiavus...
Liepos 27 dieną atvažiavau su skaudžiais paruošiamaisiais sąrėmiais kurie kartojosi kas 10-15 min., kai mašinoj važiavom atrodė kad vietoj pagimdysiu tuoj, labai skaudėjo, paruošiamieji sąremiai man buvo ilgai, bet tą dieną jie tapo nepakeliami ir nerimo tiesiog, be pertraukų buvo kas 10-15 min.
Atvažiavom į Santaras 14.00, kol priemė buvo 16h apžiūrejo, buvo 4 cm, kaklelis minkštas, išsiuntė į gimdyklą, nuo 17h buvau gimdykloj, veikla nesivystė, tada ginekologė pradėjo mėtyti replikas, kad veltui čia tave paguldė, galėjai namie laukt, kas čia toli labai atsieti kad 100km... Ir vis nenustojo su tom replikom, šį kartą man labai skaudejo, todėl nenorėjau net vaikščiot, bet kai liepdavo, tai ir vaikščiojau, bet vistiek sulaukiau replikų, kad per mažai vaikštau, kad ne gulėti, o gimdyti čia atėjau, nors ji pati pasakė, ateisiu už pusvalandžio, tai pusvalandį pavaikščiojau ir atsiguliau, nes žinojau kad tonus matuos, atėjo sako - o vėl guli, sakau tik tik atsiguliau, labai skauda...
Tada 20h nusprendė kad nuleis vandenis, paklausė sutikimo, sutikau. Sąremiai vis reguliaresni darėsi, bet nepakankami buvo, todėl vėl sulaukdavau replikų, tiek iš akušeres, tiek iš gydytojos kad ne gulėti čia atvažiavai,
Aš atsisakiau epidiūro, nes praeitą kartą jis nesuveikė...
2h akušere patikrino kaklelį ir buvo 4-5 cm tik, ir niekada nepamiršiu tos frazės - nu ir prisidirbot... Sako, jums buvo tik paruošiamieji, galėjote namo važiuot, o dabar... Bet 2:45h, pajaučiu norą stumti ir gimė mano vaikelis 2:55h per kelis stūmimus... Ir pasimiršo visi skausmai, užplūdo euforija, gimė stebuklas lauktas beveik 8 metus ❤️
Pirmas gimdymas buvo pernai(irgi Santarose, bet buvo normalus personalas)
gimė išnešiota mergytė, bet ji danguje... 🤍