ievi parašė:
Nu suprantat, vyresnis skriaudžia mažesnį. Jei kad ir penkias valandas sėdėsi ir aiškinsi, kad taip negalima, kad broliui skauda, akcentuosi blogą elgesį, penėsi jį…
Pritarsiu. Labai sunku su dviem charakteringais vaikais, kai jie pešasi..
Mano sūnui labai net patinka būt mano pagalbininku
Aš taip pat paprašau, kad pažiūrėtų minutėlę sesę, kol tarkim nunešu šiukšles į konteinerį kieme, ar padarau vaikams atsigerti, ar nuplaunu vaisių ir pan.. Jis tuomet pasidžiaugia savim, net pasiklausia manęs ar geras pagalbininkas yra/buvo
ir tai atsiperka..
Daug kartų jis pats (tuo metu kai nebuvo paprašytas) man atbėga pasakyt ar sušunka, kad sesė tarkim lipa ant teliko spintelės, kad ima tv pultelį (kurį užsimiršdama pati palieku belekur, nors vaikams (ypač mažei) neleidžiam jo imt), kad geria ir spjauna vandenį ant žemės, kad plėšo knygos lapus ir panašiai, ir panašiai..
Aš po to sūnui padėkoju, labai pagiriu, ir blizga tos akytės iš laimės
P.S. Šiuo metu naudojam ale gero elgesio magnetinę lentelę su dienos ,,užduotimis" (galima jas vis pakeisti), bet žvaigždutes skaičiuojam tik vakare, po visos dienos ,,gerų ir blogų darbų".. Negauna žvaigždutės ryte už pvz batų ir drabužių pasidėjimą į vietas, nes dar drabužius ir batus reiks kraustyt grįžus iš mokyklos (nusirengti striukę, batus, nusirengti uniformą, persirengti), jei einam į lauką, tai dar vienas ratas rūbų/batų.. vakare aptariam ar gauna visgi žvaigždelę ar nelabai..
Bet šitas lipdukų metodas gal tik 60% mums veiksmingas..