saulelyte parašė:
mano alga 19000 i rankas, o pinigeliu gavau 13000 mazdaug. Tai toks santykis kazkur
Tai pas jus kazkaip maziau nuskaiciuoja, skiriasi matyt kazkuom..mmo vyras dienai apie 1100 uzdirba, o per tevo diena lieka vos 500 kr..
saulelyte parašė:
mano alga 19000 i rankas, o pinigeliu gavau 13000 mazdaug. Tai toks santykis kazkur
Tai pas jus kazkaip maziau nuskaiciuoja, skiriasi matyt kazkuom..mmo vyras dienai apie 1100 uzdirba, o per tevo diena lieka vos 500 kr..
JoviHall parašė:
Laba, o yra planuojančių gimdyti be numeriukų? Nes man irgi grėsė, kad taip nutikti gali, bet pavyko per migrationsvarket susitvarkyti, tai davė 2 metams. Nors nedi…
Nu ir išgązdinot jūs dabar mane... Mano draugas švedas ir aš dirbau pas jį įmonėje metus, padės jis kaip galės gauti tuos numeriukus, sausio gale važiuosiu bandyti tvarkytis visą tą popierizmą. Dieve, tikiuosi, kad viskas gerai bus...
Emilly parašė:
Nuo to ka gauni i rankas..zodziu gaunasi kad tik 50% lieka
Na ne visai taip
Ismoka yra 80% nuo popierinės algos (su sąlyga kad alga nesiekia lubų), nuo ju dar atsiskaiciuoja 30% mokesčiu. Kaip ir nuo popierinės algos atskaiciuoja, tai is esmės tas pats - zodziu gausite 80% to ka gavote dirbdama. Bet... Kad gauti 80% reikia imti 7 dienas per savaite vaiko atostogu! Jei imate tik pvz pirmad-penktad tai atitinkamai ir išmoka bus nebe 80% o kazkur tik 55%
na realiai kiekviena vaiko atostogu diena apmokama apie 11% algos (truputi daugiau nes 7 savaites dienos butų 77% o ne 80%) o va darbdavys kai vyras ima laisva diena - atskaiciuoja 20% algos, nes dirbama 5 dienas per savaite o ne 7
tai jei vyras ima 5 dienas laisvas darbe - turi imti visa savaite t y 7 dienas apmokėtų vaiko atostogu, tuomet gaus 80%...
Nu painiai cia viska surašiau, bet gal bent kazkas aiškiau
Dolive parašė:
Nu ir išgązdinot jūs dabar mane... Mano draugas švedas ir aš dirbau pas jį įmonėje metus, padės jis kaip galės gauti tuos numeriukus, sausio gale važiuosiu bandyti…
Jeigu dirbote tada viskas tikrai lengviau bus
Nebijokit!
JoviHall parašė:
Jeigu dirbote tada viskas tikrai lengviau busNebijokit!
Nupasakosiu savo situacija, gal žinosit atsakymą, nes ramybės neduoda labai ilgai jau ir atsakymo nerandu...
Yra taip, kad aš pakol kas užbaiginėju visus savo reikalus Vilniuje, o draugas mano gyvena Švedijoje. Kadangi pakol kas esu Lietuvoje, tai ir lankausi pas daktarus čia, bet gimdyti planuoju jau Švedijoje. Taip nusprendėme dėl to, kad pamanėme, jog bus graži ir tvirta pradžia šeimos kūrimui ten. Sausio gale važiuosiu pildyti dokumentus dėl person numerio, tačiau po to dar grįšiu į Lietuvą ir tik kovo gale - balandžio pradžioje vyksiu ten visam. Kiek žinau, tas person numeris duoda visą nemokamą sveikatos priežiūrą kaip ir eiliniam Švedijos gyventojui. Tačiau gal žinot ar reikia stoti ant įskaitos ten, kur planuoju gimdyti? Draugas sako, kad ne, nes tada jau turėsiu person numeriuką (tikiuosi) ir visa sveikatos priežiūra man bus privaloma, o kiti sako, kad vis dėlto, reikėtų. Žinau, kad visus tyrimus, išrašus ir nėščiosios knygelę reikės išsiversti į švedų ar bent jau anglų kalbą, bet tai situacijos man nepaaiškina. Tai gal žinote, kaip yra iš tiesų?
Dolive parašė:
Nupasakosiu savo situacija, gal žinosit atsakymą, nes ramybės neduoda labai ilgai jau ir atsakymo nerandu...
Hmmm. Aš nelabai suprantu, ką reiškia "stoti ant įskaitos" o šiaip tai čia dokumentai dėl personal number tvarkomi per migrationsvarket ir viskas internetu, man užtruko apie du mėnesius viskas, tai netempkit, galit dabar pradėt, nes ten yra skirtingos formos ar jau esi Švedijoj, ar ne. Kai viską susitvarkai migrationsvarket jie atsiunčia residance permit card ir su ja tada registruojies skatteverket ir jie duoda personal number
Dolive parašė:
Jeigu nori galit man privačią žinutę parašyt aš smulkiai paaiškinsiu kur kaip ką dariau, kad gaučiau personal number
JoviHall parašė:
Jeigu nori galit man privačią žinutę parašyt aš smulkiai paaiškinsiu kur kaip ką dariau, kad gaučiau personal number![]()
Rašau Jums!!!
JoviHall parašė:
Hmmm. Aš nelabai suprantu, ką reiškia "stoti ant įskaitos" o šiaip tai čia dokumentai dėl personal number tvarkomi per migrationsvarket ir viskas internetu, man užt…
nebuvau jokioj migrationsvarket ir pirma kart girdziu kad y ja reikia, eini tiesiai y skatteverket
25 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai