Oksana-Agnė parašė:
Sveikos, norejau paklausti ar galima iskeptus snicelius deti saldyti? Ziuriu, kad tiek nesuvalgysime , o ismesti nesinoretu![]()
![]()
![]()
Aš tai viską šaldau ir sriubą, kotletus, troškinius, sūrį, tai ir šnicelius manau galima
Oksana-Agnė parašė:
Sveikos, norejau paklausti ar galima iskeptus snicelius deti saldyti? Ziuriu, kad tiek nesuvalgysime , o ismesti nesinoretu![]()
![]()
![]()
Aš tai viską šaldau ir sriubą, kotletus, troškinius, sūrį, tai ir šnicelius manau galima
SI.. parašė:
Išverdam perlines kruopas.
Keptuvėje ant sviesto pakepinam svogūną, tarkuotą morką, pievagrybius. Dedam porą …
Šiandien išbandžiau, tikrai skanu
dar brokolio įdėjau labai smulkiai pjaustyto, daugiau spalvų atsirado
wishful parašė:
Šiandien išbandžiau, tikrai skanudar brokolio įdėjau labai smulkiai pjaustyto, daugiau spalvų atsirado
![]()
Ir aš įdedu, kai turiu.😊
Viletux parašė:
Nuodėminga vakarienė
Labai labai labai noriu gero aguoninio recepto 🙏🙏🙏
Nessi parašė:
Labai labai labai noriu gero aguoninio recepto 🙏🙏🙏
Vieną vakare kepiau, kitą iš pat ryto, nes laabai patenkinta rezultatu buvau, atkopijuoju abu variantus
#citrininisaguonųpyragas
Citrininis aguonų pyragas 16 cm (be glitimo)
Pyragui:
- 120 g maltų aguonų,
- 3 kiaušiniai,
- 40 g migdolų miltų,
- 90 g cukraus,
- 50 g grietinės,
- 40 g sviesto,
- 4 g sodos.
Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius su cukrumi išplakti iki baltumo. Minkštą sviestą, grietinę ir sausus produktus mentele pertrint (bus biri masė). Per du kartus įmaišyti trynius. Turi būti tiršta "košė". Galiausiai, per tris kartus įmaišyti baltymus, atsargiai, nepermaišant. Supilti į kepimo popieriumi išklotą formą, kepti 175°C apie 40 min. Iš formos neišimti!
Glaistui:
- 80 g cukraus,
- 180 g grietinės,
- 50 g sviesto,
- 20 g citrinos sulčių ir žievelė.
Cukrų, nutarkuotą žievelę ir grietinę nuolat maišant virti ant vidutinės kaitros , kol sutirštės ir pageltonuos (užtruko 6 min). Nukėlus nuo kaitros, įdėti sviestą, maišyti kol ištirps. Įmaišyti citrinos sultis. Pyragą subadyti pagaliuku ir supilti glaistą. Palikti, kol pilnai atvės.
Citrininis aguonų pyragas 16 cm (be cukraus, be glitimo)
Pyragui:
- 120 g maltų aguonų,
- 3 kiaušiniai,
- 40 g migdolų miltų,
- 70 g medaus,
- 50 g grietinės,
- 40 g sviesto,
- 4 g sodos.
Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius (būtinai kambario temperatūros) su agavų sirupu išplakti iki baltumo. Minkštą sviestą, grietinę ir sausus produktus mentele pertrint (bus biri masė). Per du kartus įmaišyti trynių masę. Turi būti tiršta "košė". Galiausiai, per tris kartus įmaišyti baltymus, atsargiai, nepermaišant. Supilti į kepimo popieriumi išklotą formą, kepti 170°C apie 45 min. Iš formos neišimti!
Glaistui:
- 60 g agavų sirupo,
- 180 g grietinės,
- 60 g sviesto
- 20 g citrinos sulčių ir žievelė.
Agavų sirupą, nutarkuotą žievelę ir grietinę nuolat maišant virti ant vidutinės kaitros , kol sutirštės ir pageltonuos (užtruko 10 min). Nukėlus nuo kaitros, įdėti sviestą, maišyti kol ištirps. Įmaišyti citrinos sultis. Pyragą subadyti pagaliuku ir supilti glaistą. Palikti, kol pilnai atvės.
Pastarasis glaistas tiek nesutirštės kiek pirmasis, todėl sviesto kiekis truputį didesnis. Dar galima nedidinti sviesto kiekio, o citrinos sultyse ištirpinti 5 g kukurūzų krakmolo ir supilti prieš baigiant virti kremą, pavirti dar minutę.
https://www.facebook.com/1988536128044863/posts/3060206224211176/
Skanaus, o aš einu rakinėt tarpdančių ir bandyt nuspręst, kuris skaniau. Nors ir taip žinau - man su medumi, gal dėl to, kad šiek tiek sveikiau.
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai