2020.06.04 14:27 (prieš 5 m.)
Gimdžiau Trakuose ir galiu pasidalinti įspūdžiais. Man buvo suėjęs gimdymo terminas, todėl paguldė stebėjimui. Iš tiesų, buvo daug streso, nes norėjau atvažiuoti tik gimdyti, o ne gimdymo laukti ligoninėje, kur tarp keturių sienų laikas atrodo iš vis sustojo. Planavome su vyru, jog jis gimdyme dalyvaus. Vyras atliko testą dėl covid, nes buvo numatyta jei gimdymas neprasidės, tada skatins. Tačiau iš karto su manim į ligoninę negulė. Galiu pagirti ligoninės aplinką: vienvietė palata, švaru, tvarkinga, yra virdulys, šalia dušas ir tualetas. Mano palatoje buvo ir šaldytuvas. Personalas dirba pamainomis. Man labai pasisekė, nes mano gimdyme dalyvavo puiki pamaina: gydytoja Malinauskienė ir akušerė Jūratė. Gimdymą man skatino, pirmą valandą nuleido vandenis, o 8 valandą jau laikiau savo mažylę. Gimdymo dieną su vyru pasitarėme ir nusprendėme, kad jis gimdyme nedalyvaus. Ir savo sprendimo tikrai nesigailiu. Visą laiką šalia buvo juostabi akušerė ir gydytoja, kuri mokė ką ir kaip daryti. Reikėjo klausyti jos patarimų ir tikrai viskas klostėsi puikiai. Po gimdymo buvo suteikta visa reikalinga pagalba, sesutės padėjo pirmąją dieną, kai buvo sunku judėti. Tikrai labai džiaugiuosi, kad pasirinkau mažesnę ligoninę, kur gimdyvių nėra daug ir tuo pačiu gauni daugiau personalo dėmesio.