resevi parašė:
Bet užgijo ir viskas ok? Mum bėda dėl užpakalio... prieš vėjaraupius buvo paraudęs, gydė, gydė ir galiausiai atsirado įplešų ( odą labai sudirgino vaistai)... nuspr…
Vajetqu vargselis:((((( o mityba bandet keist?
resevi parašė:
Bet užgijo ir viskas ok? Mum bėda dėl užpakalio... prieš vėjaraupius buvo paraudęs, gydė, gydė ir galiausiai atsirado įplešų ( odą labai sudirgino vaistai)... nuspr…
resevi parašė:
Viskas uzgijo.
Vajetau kaip nefaina. Psichologinė baimė dabar atsiradus. Sakyčiau ne vaistų duoti dėl tuštinimosi, o su mytiba reguliuoti. Vaistai duoda pripratima, daro meškos paslaugą. Su viresne dukra taip buvo, tik su vaistų pagalba išeidavo, irgi su kraujais. Kelių metų paskui prireikė kol po truputi žarnyną į vietą pastatem ir tai da būdavo kad paketedavo.
zivilaite parašė:
P@nda parašė:
Viskas uzgijo.
Vajetau kaip nefaina. Psichologinė baimė dabar atsiradus. Sakyčiau ne vaistų duoti…
Buvom pas gastroentorologą, tai pasakė,kad mūsų mityba visai gera...Tiesiog ji psichologiškai bijo,tos įplešos "medikamentinės" (pergydė arba netiko jai vaistai,kažkoks šalutinius poveikis), na ir pasekmės tokios,kokios yra...Dabar svarbiau apgydyti užpakaliuką, o kad įplėsų nebūtų reikia suminkštinti vidurius,kad vaikui nebeskaudėtų tuštinantis...dings baimė, eis ant puodo kada nori,tada viskas turėtų susitvarkyti.
Šiaip,labai gera gydytoja,gastroentorologė Santariškių vaikų ligoninėje - A. Rudokaitė, tikrai laiko neskaičiuoja vizito metu, išklauso, išklausynėja, pati echoskopija atlieka (ir labai kantriai,nes mažoji po vėjaraupių visai prisiliesti prie savęs neleisdavo, verkė, nenorėjo gulėti ir pan.), davė kabineto mobilųjį, sakė,skambinti,jei iškiltų klausimų, pasikonsultuoti ir pan. Tik geriausi atsiliepimai.
resevi parašė:
Buvom pas gastroentorologą, tai pasakė,kad mūsų mityba visai gera...Tiesiog ji psichologiškai bijo,tos įplešos "medikamentinės" (pergydė arba netiko jai vaistai,kaž…
Mano sūnui irgi rudenį ėmė kietėti viduriai, tiksliau, manau ėmė vengti tuštintis darželyje, tad išvis užlaikydavo kelioms dienoms, tad irgi ėmė kietėti, skaudėi tuštinantis, šiek tiek kartais pasirodo kraujo. Duodam Forlax, šiek tiek situaciją pagerino, bet ne visiškai
aš pati vaikystėj turėjus tokių bėdų, dėl vengimo eiti į wc darželyje. Kokius vaistus vartojat?
domus parašė:
Mano sūnui irgi rudenį ėmė kietėti viduriai, tiksliau, manau ėmė vengti tuštintis darželyje, tad išvis užlaikydavo kelioms dienoms, tad irgi ėmė kietėti, skaudėi tu…
Irgi išrasė forlax'ą bet mažoji jo gert negali,ja net krato...ko tik nebandėme,ir minimaliai 50ml.vandens,ir į kubus vandenuką,ir darželyje prašiau,kad į arbatą supiltų (galvojau,bandos jausmas,išgers...bet ne,auklytė pasakė,kad vos porą gurkšnių išgėrė ir net žiovčioti prdėjo)...o ir jokio poveikio nebuvo...tai pasakė duoti duphalac'ą... gydytoja skyrė 10ml.,galima ir 2kartus į dieną...vakar vakare daviau 5ml.,šiandien ryte irgi 5ml. ir nubėgo ant puodo,minkštai...Tai žiūrėsiu pagal situaciją,tikrai nesinori pripratinti organizmą prie vaistų...
Ir aišku mityba...
resevi parašė:
Irgi išrasė forlax'ą bet mažoji jo gert negali,ja net krato...ko tik nebandėme,ir minimaliai 50ml.vandens,ir į kubus vandenuką,ir darželyje prašiau,kad į arbatą sup…
Ačiū. Aš kiek supratau, forlaxą galima vartoti ir ilgesnį laiką, o duphalaco jau ne?
Duphalaco mes kol kas dar nebandėm. O kaip mitybą koreguojat? Maniškis išvis prastai valgantis, valgo gerai tik blynus, košes ir visokius miltinius patiekalus, kas visiškai ne į naudą... Slyvų ir kefyro poveikio irgi nepastebėjau. Tiesa, Forlaxą jis mums puikiai išgeria supiltą į kakavą.
Sveiki, laabai senai berašiau 😊
Sveikatytės sergantiems 🤒🤕
Dėl puodo problemų jau senai nebėra. Atrodė,kad neišmoks niekada, kaip nei pati nepajutau kaip viskas baigėsi. 😀
Kažkas klausė dėl mergaičių plaukučių, tai su mažąja ir aš negaliu pasigirti ilgom kadom. Nepalyginsi su sesės kai buvo tokio amžiaus. Išvis didžiąjai ir man labai greit auga. Mažoji tuo nesigiria. Ir plonesni,ir nevienodai auga,daug trumpų dar. O dar galai garbanojasi,tai visai tada trumpi atrodo😎
Vėjaraupiais prasirgo mažoji per pirmas kalėdas. Užsikrėtė nuo sesės, nors gydytoja sakė,kad 99,9% jog neužsikrės. Nors gerai, nebuvo kasimosi ir lengviau nei su didžiąja.
Dėl užkietėjusių viduriukų problemos su mažąja nėra. Didžioji pati nedarė nuo antro mėn.iki 10mėn. Buvo sunku. Kaip susitvarkė neatsimenu. Kažkaip savaime.Nors tas susitvarkymas iki dabar toks pat- kas 2-3dienas ant rimto tik.
Sergamumas pas mus -nuolatinė sloga, o prie to akytės puliuoti pradeda. 😕
domus parašė:
Ačiū. Aš kiek supratau, forlaxą galima vartoti ir ilgesnį laiką, o duphalaco jau ne?Duphalaco mes kol kas dar nebandėm. O kaip mitybą koreguojat? Maniškis i…
Jei nenaudojat, tai panaudokit gerasias bakterijas, turi gerti pakankamai vandens (ne arbatų, sulčių ar dar ko), ir aišku turi daugiau valgyti skaidulinio maisto (daržovės, vaisiai, kruopos, įvairios sėklos, riešutai).
Maniškiui bėdų su tuo reikalu nėra, bet matau ryškų skirtumą, kai daro tom dienom kai eina į darželį (darželyje nedaro) ir kai daro savaitgaliais. Aš savaitgaliais virdama pusryčių košes visada įberiu linų sėmenų, jos labai ”patinka” žarnynui ir padeda lengviau ”išsikrauti”
domus parašė:
Ačiū. Aš kiek supratau, forlaxą galima vartoti ir ilgesnį laiką, o duphalaco jau ne?Duphalaco mes kol kas dar nebandėm. O kaip mitybą koreguojat? Maniškis i…
Dėl forlaxo,tai tikrai mum sakė,kad galima ilgai gerti (buvo išrasė po 1x2 kartus dienoje mažiausiai 2sav.), del duphalaco nieko nesakė.
Mes mitybos nekeiteme, gal košių daugiau ir įvairesnių pradėjo valgyti...Bet šiaip, irgi ne iš valgiųjų... daržovių nevalgo,tik agurkus, ir bulves,mokras sriuboje...ir tai iki tam tikro momento... kitką tiesiog išspjauna (darželyje irgi), salotų nevalgo... Riešuts tik kedro ir anakardžių...Pieno produktų beveik nevalgo (sūrio kartais paragauja ir actimelio 1-2kartus per mėn.),pieno nebent šlakelis į košes įpilu, nuspalivinti... varškės paslapčia įmaišau i blinelių tešlą (nes abu nevago varškės)...
Dėl darželio maisto,tai kai įvedė tą naują menių, jos kakutis pasikeitė (kaip molis tapo,ir spalvos,ir konsistencijos), tai vėliau,kai viskas normalizosis,stebesime...ar nėra alergijos ir pan.
2 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai