2021.07.17 20:02 (prieš 4 m.)
Lėja12 parašė:
Na žinokit, labai negražiai skamba iš jūsų pusės lovos rėžimas nepadeda ir būtų tas pats kas ir negulint, vadinasi na nebuvote atsidūrusi tikrai rimtoje situacijoje…
Normalus nėštumas tikrai ne liga. Išimčių yra, bet, kadangi savęs joms nepriskiriu, tai ir kalbu apie save. Jei yra gimdos kaklelio nepakankamumas, taip - lovos režimas reikalingas. Bet tai berods ir yra vienintelė būklė (beje, ne tokia jau dažna statistiškai), kai to reikia. Aš matau krūvą atvejų, kai lovos režimą siūlo dėl visai kitų dalykų kaip pvz. kraujavimas. Tai man jokios logikos tame nėra. Apskritai, kai kalbi su moterimis, kurios gimdė prieš 20 - 30 m. ir dabar, tai skirtumai kardinalūs. Tuo metu nei tų vizitų tiek buvo, nei tų tyrimų, dirbo visus ūkio darbus dažnai net ne iki paskutinio mėn., o iki paskutinės dienos, ir sveikus, protingus vaikus pagimdė. Dabar dažna gimdyvė jau nuo pirmų dienų nieko nebegali. Tai man tikrai neatrodo, kad per tokį trumpą laiką moterų anatomija taip iš esmės pasikeitė. Bet kartoju - niekam neliepiu galvoti taip pat. Man keistas tas piktinimasis, kad, jei man nėštumas ne liga, tai aš net neturiu teisės to garsiai pasakyti, nes kažką "įžeidžiu". Gal pvz. mane įžeidžia, kai nėštumą laiko liga? Kaip tada?