2021.07.17 19:32 (prieš 4 m.)
Šnarpšt parašė:
Kai nėštumas neplanuotas, netikėtas ir nelauktas ir nėra didelio skirtumo, kas su juo nutiks, lengva juoktis iš (ne)rekomendacijų ir gyventi kaip gyvenus.
Mano nėštumas netikėtas ir neplanuotas, bet ne nelauktas. Aš jos net labai laukiu ir manau, kad, nepaisant chaotiškų aplinkybių, tai - geriausias man nutikęs dalykas. Visgi, dažnas pastebi, kad esu vyriško - racionalaus mąstymo. Ir perdėta "savisauga", ypač, kai ji realiai negali padėti (mano vertinimu), nėra tai, ko imčiausi, kad išsaugoti nėštumą. Vienu metu kraujavau nemažai, jau maniau, kad viskas. Draugės mokė "nebedirbk, gulkis į lovą, važiuok pas gydytojus" ir pan. Na, o aš pagalvojau, kad ką man padės tie gydytojai ir ką man padės ta lova. Nebuvo linksmos dienos, bet darbavausi kaip ir iki tol. Viskas baigėsi gerai. Darant, ką jos sakė, turbūt būtų baigęsi taip pat. Tad pakartosiu - nematau prasmės imtis perdėtų ir neefektyvių "savisaugos" priemonių. Jei kažkam psichologiškai lengviau, kad guli lovoje, tai tegul guli. Lygiai taip, jei kam psichologiškai drąsiau išlyginus rūbus, tegul lygina. Aš tą ir pasakiau, kad kiekvienas savaip kvailioja (nebūtinai blogąja prasme; kvailų ritualų bei įsitikimų turiu ir pati).