Spalvotuke parašė:
Kaip aš Jus suprantu.. 🤣
Taigi.... dabar paskambino, sako, matau buvot, viskas jums gerai, tai lengvo gimdymo
Sakau o tai matuotis, tek kažką. Sako - aj nu galit, va juostelių išrašysit, galit pasibadyt
bet nereikia šiaip
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįSpalvotuke parašė:
Kaip aš Jus suprantu.. 🤣
Taigi.... dabar paskambino, sako, matau buvot, viskas jums gerai, tai lengvo gimdymo
Sakau o tai matuotis, tek kažką. Sako - aj nu galit, va juostelių išrašysit, galit pasibadyt
bet nereikia šiaip
Amelia2019 parašė:
Sveikos, ar kuriai turinčiai GD iš čia nustatytas didesnis vandenų kiekis? Prieš mėn viskas buvo norma, vakar po vizito klinikose jau įrašyta kaip patologija didesn…
Sveiki, Aš turėjau GD valdomas dieta, 35 savaitę irašė patologija - per didelis vandenų kiekis, tuo metu ir vaikiuką kai matavo buvo virš 90 procentilių, tuomet klinikose matavo buvo 3.5 kg. Del to gavau siuntimą į klinikas gimdyti. Siuntimas ne dėl GD o būtent dėl vandenų kiekio. Klinikose gulėjau savaitę, kai buvo 39+5 skatino, neleidžiant vandenis pritaikė kad neišplautų virkštelės, gimė sveikas vaikas ), svoris 3795. Klausykite gydytojų, kas kaip ir viskas bus gerai ;)
Pipirelis parašė:
Taigi.... dabar paskambino, sako, matau buvot, viskas jums gerai, tai lengvo gimdymo![]()
Aš savo ginekologės klausiau ar į gimdyma vežtis gliukomatį, glikemijų lapą, sako nereikia, gi Jūs su dieta. Tai aš jau net cukraus nebesirašau šią savaitę. Pasimatuoju dar, kad nepamiršt, beet.. nes endokrinologė irgi palinkėjo jau gero gimdymo.
Sveikos mamytės. Jungiuosi prie šio forumo.
Šiandien dariausi gliukozės tyrimą. Skaičiukai: I - 4,3, II - 9,8 ir III - 11,80 (per aukštas) :(((
Kitai savaitę gavau taloną pas endokrinologą.
Gal galite pakomentuoti tokį rezultatą ir kaip turėčiau elgtis iki vizito pas gydotoją? Mitybą žiūrėti? Man 37m., pirmas nėštumas. Esu liesa, auga tik pilvelis ir nesu šiaip saldaininė, bet neštumo metu tikrai pasmaližiauti norisi daugiau.
Ar šie rodmenys jau reiškia, kad man GD? Ar dar nebūtinai?
Ačiū 🤗😌😚
AgnėVas parašė:
Šiandien dariausi gliukozės tyrimą. Skaičiukai: I - 4,3, II - 9,8 ir III - 11,80 (…
Taip žiūrėkit mitybą, ir jums GD
AgnėVas parašė:
Šiandien dariausi gliukozės tyrimą. Skaičiukai: I - 4,3, II - 9,8 ir III - 11,80 (…
Su tokiais skaičiais- Jums tikrai tikrai gestacinis 🙃 daugiau gerųjų angliavandenių vartokite iki pasimatymo su endoklinologu, gausite aparatuką cuikrui stebėt ir viliuosi, kad viską susidėliosite su dieta 🙏
O turint Gd, sukilus cukruj aukščiau normų, ar jaučiasi kažkaip ant savijautos? Ar pvz stebint cukrų, jeigu jis aukštesnis ar reikia kažką daryti? Suprantu, kad viską paaiškins endo, bet kaip neramu, kas dabar laukia...
O ar endokrinologas peržiūri mitybą ar pataria, ar pačiai ? Bijosiu dabar kažką į burną dėti😌😃
AgnėVas parašė:
O turint Gd, sukilus cukruj aukščiau normų, ar jaučiasi kažkaip ant savijautos? Ar pvz stebint cukrų, jeigu jis aukštesnis ar reikia kažką daryti? Suprantu, kad vi…
tai pažiūrinėkit gestacinio diabeto grupių ir fb
ten moterys dalinasi mitybos patarimais ir panašiai. Aš susivaldžiau cukrų dijetom tai reikėjo prisilaikyti, o taip būna skiria insuliną leistis
AgnėVas parašė:
O turint Gd, sukilus cukruj aukščiau normų, ar jaučiasi kažkaip ant savijautos? Ar pvz stebint cukrų, jeigu jis aukštesnis ar reikia kažką daryti? Suprantu, kad vi…
Nesijaučia savijautai, bent man. Tikri diabetikai jaučia šuolius, nes savijauta išties keičiasi. Čia kaip vienam filme sakė, krenta cukrus, krentu ir aš 😄
AgnėVas parašė:
Tikriausiai žiūrint kiek kyla cukrus, man aukščiausias pakilimas buvo iki 8,5 - jokio skirtumo nepajutau, bet va nukritus žemiau 4 skaičiui jaučiasi didelis silpnumas.
Svarbiausia taisyklė matyt atsisakyti tortų, pyragų, bandelių, čipsų. Gal ne atsisakyti, bet vartoti daug saikingiau. Pvz. aš švenčių proga leisdavau torto gabaliuką suvalgyti, prieš tai pavalgiusi normalaus maisto ir viskas buvo gerai.
O šiaip turėsite kelias savaites testavimui, matysite, kad jums tinka, o kas kelia cukrų, bet ir tai galima pažaboti tiesiog su mažesnėmis porcijomis.
Pagrindinis dienos maistas turi būti visavertis: daržovės, mėsa, grūdai, kiaušiniai, varškė, tam tikras bulvių, makaronų kiekis, nepamirškite ir vaisių, uogų, jos taip pat reikalingos.
Iš pradžių gali skambėti taip, lyg nieko negalima dėti į burną, bet iš tiesų tai tik tam tikras rėžimas, kurio metu tikrai nebadausite 🙂
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai