Mimm parašė:
Tik pradžioj jautru. Aš dar duodu kasdien žįsti su antspeniais, tai truputį pagraužia mano mergaitė.
Pas mane gaubteliai trijų dydžių ir kartais keičiu. Kai labai patinusi krūtinė pradedu 30 mm ir pabaigiu 27 mm.
Mimm parašė:
Tik pradžioj jautru. Aš dar duodu kasdien žįsti su antspeniais, tai truputį pagraužia mano mergaitė.
Pas mane gaubteliai trijų dydžių ir kartais keičiu. Kai labai patinusi krūtinė pradedu 30 mm ir pabaigiu 27 mm.
Po vakar intensyvaus nusitraukinėjimo labai skauda vieną spenelį.. Ir tas skausmas atrodo plinta į krūtį
be to, niekaip ryte negalėjau nusitraukti normaliai pieno iš tos krūties, nežinau, gal čia nuo skausmo užsiblokavo viskas. Įsidėjau multi mam kompresiuką ir tikiuosi, kad praeis
Mimm parašė:
Po vakar intensyvaus nusitraukinėjimo labai skauda vieną spenelį.. Ir tas skausmas atrodo plinta į krūtįbe to, niekaip ryte negalėjau nusitraukti normaliai pien…
o pašildymas nepadeda? ar ir pirštukais bandant ištraukt skauda?
Man kasdiena vis nauji klausimai. Šiandien susidūriau su dilema, kai nežinau kaip toliau elgtis. Kadangi viena krūtis po uždegimo sunkiau traukiasi, nutariau pabandyt dukrytei pažaisti duoti. Nesitikėjau, kad pavyks jai pavalgyt, bet galvojau, kad nuo jos bandymo žysti, suaktyvės pieno tekėjimas ir lengviau nusitrauksiu. Pirmiausia nustebau, kad gulint ant šono pavyko spenelį su šiek tiek areolės sukamšyt jai į burnytę, o paskui nustebau pamačius, kad ji godžiai siurbia ir neketina paleist. Valgė kokias 20 min. krūtis gerokai suminkštėjo. Pakėliau vaiką atsirūgt, atpylė tiek, kad nekilo abejonių, jog nemažai suvalgyta. Buteliuką pasiūlius nusisuko. Reiškia....soti...Pabandžiau dar kiek nustraukt nuo tos krūties, išbėgo kažkur 20 ml (vietoj apie 120). Kol nusitraukinėjau, mažė pradejo kaišioti liežuvėlį ir nerimauti. Vėl pasiūliau buteliuką, suvalgė apie 40 (kai būdavo nuo 100 iki 150). Vadinasi, galiu maitint ir iš krūties, bet vat toliau ir kyla klausimai. 1. Krūtys pripratę būt abi nutraukiamos kas 3-4 val., o vaikas valgytų pakaitomis. Ar nesusidarytų iš kart laktostazės neištuštintoje krūtyje. 2. Ar po vaiko pavalgymo dar nutraukinėti tą krūtį iki visiško tuštumo jausmo? Mastitą gydžiusi chirurgė prigrasino neeksperimentuoti ir stropiai nusitraukti, masažuoti turimus guzelius.
garbaniukevaida parašė:
Man kasdiena vis nauji klausimai. Šiandien susidūriau su dilema, kai nežinau kaip toliau elgtis. Kadangi viena krūtis po uždegimo sunkiau traukiasi, nutariau paband…
Na va, gal visai pavyks jums pereiti prie žindymo. Tiesą pasakius nežinau, ką geriau patarti. Bet bandykit maitinti pakaitomis, o jeigu kita krūtis labai sukietės - šiek tiek nusitraukti iš jos, kad palengvėtų. Nes jeigu ir toliau pilnai tuštinsit abi krūtis, pienuko vėl ir vėl gaminsis. Aš kaip suprantu, jūs ir taip gerokai daugiau nutraukiat, negu jūsų vaikas suvalgo, tai reikėtų bandyt šiek tiek mažinti pieno kiekį. Žindydama gal kažkiek susireguliuotumėt tą kiekį. O jeigu nepavyks ir vis tiek bus problematiška, tai grįšit prie ankstesnio nusitraukinėjimų režimo.
garbaniukevaida parašė:
o pašildymas nepadeda? ar ir pirštukais bandant ištraukt skauda?
Išmasažavau, pasirodo buvo guzelis susidaręs ir dėl to sunkiai traukėsi. Naktį padariau ilgesnę pertrauką ir susiguzavo. Dabar jau gerai
Mimm parašė:
Išmasažavau, pasirodo buvo guzelis susidaręs ir dėl to sunkiai traukėsi. Naktį padariau ilgesnę pertrauką ir susiguzavo. Dabar jau gerai![]()
Labai džiaugiuosi, kad pavyko išmasažuoti. Man tai dar mistika ir žodis "guzelis" kelia siaubą....arba masažuoti nemoku, arba nesuprantu, bet jei atsiranda guzelis, tai jis ir būna...Padidėja prisipildžius krūtinei, sumažėja nusitraukus....Mano bandymas pratinti vaiką prie krūties ir netuštinti jos pientraukiu baigėsi....nauja skausminga vieta krūtyje. Rimto guzo nėra, bet skausminga latako dalis. Sėdžiu apsitepus krūtį medum, apkaišiusi kopūstlapiu, apbyniojusi maistine plėvele ir žiūriu, kad tuoj laikas nuiminėt šitą gėrį, nes laikas nusitraukti. Nežinau, ar šitos priemonės suveiks. Šiandien buvau pas ginekologę, ji apčiupinėjusi liepė gerai nutraukinėti pieną. Taigi, dirbsiu kaip anksčiau ir tikėsiuosi pora mėn išvengti mastito pasikartojimo.
garbaniukevaida parašė:
Labai džiaugiuosi, kad pavyko išmasažuoti. Man tai dar mistika ir žodis "guzelis" kelia siaubą....arba masažuoti nemoku, arba nesuprantu, bet jei atsiranda guzelis,…
tik jei pavyko bent kiek apmazinti kieki tai ir stenkis nepasidauginti.vel vargsi baisiausiai :/
Kaip mamos gyvena, kokiomis nuotaikomis? Norėjau paklaust, kaip dar nesedinčius mažylius maitinate? Gultukuose, gulinčius horizontaliai, laikote ant rankų ar kažkaip kitaip? Aš pasidedu dukrytę ant lovos taip, kad jos pečiai ir galva ant nedidelės pagalvėlės. Bet vis galvoju, ar nekenkiu stuburiukui....
garbaniukevaida parašė:
Kaip mamos gyvena, kokiomis nuotaikomis? Norėjau paklaust, kaip dar nesedinčius mažylius maitinate? Gultukuose, gulinčius horizontaliai, laikote ant rankų ar kažkai…
As paprastai ant lovos paguldzius. Kartais ant nugaros, bet dazniausiai ant sono, kad nneuzspringtu
2 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai