Amajaa parašė:
Tas mėnuo tik gimus vaikui nėra privalomas. Yra tik tokia galimybė.
Ji apskritai galima imti per metus laiko man atrodo ir skaidyti į dvi dalis.
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįAmajaa parašė:
Tas mėnuo tik gimus vaikui nėra privalomas. Yra tik tokia galimybė.
Ji apskritai galima imti per metus laiko man atrodo ir skaidyti į dvi dalis.
Narnia parašė:
Ji apskritai galima imti per metus laiko man atrodo ir skaidyti į dvi dalua.
Taip, mūsų vienas draugas dabar paėmė kasmetines atostogas ką tik gimus vaikui, o tą mėnesį ar po pusę mėnesio naudos vėliau. Ir čia dėl to, kad neseniai pakeitė darbą, kur didesnė alga, tai vėliau gaus didesnę išmoką.
Rika parašė:
O kaip suprantu teikiant prašymą reikia pasirinkti dėl NPD taikymo. Gal kuri žinote, kaip elgtis geriau taikyti qr netaikyti? 😅
Netaikiau, nemažai susigrąžinau su deklaracija. Kas mėnesį kažkaip nepasijaučia, kad truputį mažiau dėl to gaunu
Rika parašė:
O kaip suprantu teikiant prašymą reikia pasirinkti dėl NPD taikymo. Gal kuri žinote, kaip elgtis geriau taikyti qr netaikyti? 😅
Netaikyti, nes ypac su NGA ir VPA poto daznai buna nemazi minusai kitais metais..
sauluzytee parašė:
Netaikyti, nes ypac su NGA ir VPA poto daznai buna nemazi minusai kitais metais..
O gal gali kas nors plačiau paaiškinti, kodėl taip būna?..
Elena K parašė:
O gal gali kas nors plačiau paaiškinti, kodėl taip būna?..
Deklaruojant pajamas, vertinamos visų metų suminės pajamos ir pagal jas pritaikomas priklausantis NPD, tada apskaičiuojama, kiek pajamų mokesčio jums priklauso mokėti. Kuo didesnės metinės pajamos, tuo NPD mažesnis. Jei pajamas gaunate ne iš vieno šaltinio ir kažkuriame (arba visuose) taikote NPD, buhalterė paskaičiuoja tik tai, ką mato savo įstaigoje, ir pagal tai pritaiko NPD - ji juk nežino, kad iš kitur gaunat dar pajamų ir kiek tų pajamų yra išvis.
Pvz,. dirbate (tarkime, atlyginimas 1000 eur) ir gaunate VPA išmoką (tarkime, 500 eur) ir taikote NPD tik darbe. Darbo buhalterė paskaičiuoja tokį NPD, koks priklauso gaunant 1000 eurų pajamų ir atitinkamai dalį atlyginimo perveda VMI. Bet bendroje sumoje jūsų pajamos yra 1500 eur, todėl taikytinas NPD turėtų būti mažesnis ir pajamų mokesčio VMI pervedama turi būti daugiau. Pateikus metinę deklaraciją su visomis pajamomis ir išlyginami šitie neatitikimai, nes visos pajamos sueina į vieną lentelę ir galima įvertinti bendrą uždarbio per metus ir nuo jo priklausančių mokesčių sumą.
Laba diena
noriu paklausti, yra tokia situacija: aš neturiu pakankamai darbo stažo ir negalėčiau gauti išmokų. Vyras planuoja eiti vaiko priežiūros atostogų 18 mėn. Prieš kiek laiko jis turi rašyti prašymą ir informuoti savo darbdavį? Jei teisingai suprantu pirmiausia geriau eiti tėvystės atostogų mėnesį, o tada VPA? kadangi aš už savo du nrperleidžiamus mėnesius nieko negausiu tai vpa trumpėja iki 16 mėn? O dėl tėvystės atostogų kada privalu pranešti darbdaviui? Ačiū labai už atsakymą
Meškutėklp parašė:
Laba dienanoriu paklausti, yra tokia situacija: aš neturiu pakankamai darbo stažo ir negalėčiau gauti išmokų. Vyras planuoja eiti vaiko priežiūros atostogų 18 …
Meškutėklp parašė:
Laba dienanoriu paklausti, yra tokia situacija: aš neturiu pakankamai darbo stažo ir negalėčiau gauti išmokų. Vyras planuoja eiti vaiko priežiūros atostogų 18 …
As perskaiciau ir idomumo delei noriu paklausti. Jus planuojate iskart pagimdzius grizti i darba, o vyras lieka priziureti leliuka? Nes jeigu jus liekate namuose tai leliuka yra kam priziureti taip ar taip. O vyrui Kokia matote nauda to vyro isejimo i vpa? Juk ismokos bus mazesnes nei atlyginimas.
Sveikos
noriu dar šiek tiek pasitikslinti dėl vyro neperleidžiamų mėnesių. Mačiau, kad kai kurios mamytės rašo, kad jeigu vyras neima šių dviejų mėnesių, nutrūksta išmokų gavimas. Man iškilo klausimas kurių išmokų gavimas: kaip suprantu tai tik vyro gaunamos vpa išmokos už neperleidžiamus mėnesius? Aš tuo metu vis tiek turėčiau dirbti ir negausiu jokių išmokų? Ar čia turi omenyje, kad negausim ir tarkim vaiko pinigų? Ačiū už atsakymą
15 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai